TRAVELING SOUL

Dayang suka mengembara, menjejakkan kaki ke tempat orang sambil ditemani suami tercinta dan keluarga....

Kenapa??? sebab jiwa boleh rasa tenang, damai, dapat belajar sesuatu lagi2 minda terbuka

Sambil travel ini, kita dapat kawan.. Dalam keretapi, kapal terbang, bas, feri, bot.....kalau ramahlah. Ringan mulut nak bawa bual

Tapi ada kalanya....bila kita senyum pun...ada yang taknak balas....hehehhehe forget it!!!😆😆

Dengan mengembara, kita dapat kenali budaya, adat resam, makanan tempatan dan lain2....taw2 jer laaa.....selama nie duk tengok dalam tv Tokong Buddha Sandakan, Pusat Rekreasi Bengkoka Pitas, Menara KLCC, Sungai Rajang Sarawak.....pasti ada yang belum pernah pegi kan??? kalau ada, baguslah setidaknya kita share pengalaman bersama hehehe bestkan!!!

Suasana pun berubah dari tempat asal kita tinggal, kalau biasa bising, sesak.....bila travel ini, kita rasa tenang jiwa....lebih2 lagi kalau kawasan2 tepi pantai, sungai, tasik.....kat tempat kita memang ada sungai ada tasik....tapi bila nampak pampers terapung.....mata pun jadi tak tenang terus huhuhuhu baiklah travel sekali sekala huhuhu

Pic pic ini mengimbau kembali travelog Dayang bersama teman baik ke bandar Kuching. Banyak lagi belum uplod ini. Apapun next trip mahu ke Melaka

WHAT A HACK. Kita enjoy dulu bah

Dayang
Traveloka in time

Comments

  1. Nampak pampers terus juling mata kak. 😂

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah...rsa cm mw pungut jak dlm sungai tue, tapi xdapek teman nak nolongnye...wakakakakakaka

      Delete

Post a Comment

Popular Posts