Friday, 23 June 2017

MEREKA YANG TIADA DI SISI

June 23, 2017 3 Comments

Assalamualaikum semua

Dikesempatan ini, Dayang nak ucapkan Selamat Menyambut Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir Batin yang bakal menjelma esok

Petang ini, sudah pasti para ahli Falak mula melihat anak bulan

Rumah pun sudah sedia untuk terima tetamu, tapi dalam keriuhan orang sekeliling nak membuat persiapan akhir, hati Dayang rasa sayu sangat

Sudah setahun mak pergi menyahut panggilan Ilahi, rawan rasa hati. Hari yang sama, suasana yang sama.


Kalo ada mak, kecoh rumah suruh bangun, gantung langsir, suruh potong ayam, sediakan pinggan mangkuk

Aduh!!....Dayang sebak sangat kenangkan semua itu

Apa taknya, saban tahun Dayanglah yang menemani mak selepas pemergian ayah. Saat mengenang pemergian ayah, airmata pula sudah tidak dapat ditahan

Allahu Akbar....Semoga doa kami adik beradik tawasul hingga ke sisi Allah agar arwah mak arwah ayah ditempatkan di samping orang mukmin sekelian

Dayang rindu mereka

SEBAYA KER SEBAYA???

June 23, 2017 1 Comments

Tahun nie, mahu sangat buat biskut raya bertin-tin

Tahun lalu tak larat sangat dek jaga mak kat hospital

Kali nie, esp + vitC boleh bantu bertenaga sepanjang hari

Harap-harap larat mahu cium bau butter dan coklat tatkala diadun rapi

Tapi, Alhamdulillah....anakanak buah datang membantu mengadun, membentuk, membakar biskut biskut yang dihajati

Untung kan kalo ada anak buah yang sebaya ngan kita

Eh? sebaya? hahahahahha penangan vivix lah nie

Wednesday, 21 June 2017

PENAFIAN

June 21, 2017 0 Comments

Penafian ini berkaitan blog/laman web milik saya yang berkisar tentang pemakanan organik dan produk Shaklee. Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan dan saya ingin pembaca tahu yang blog/laman web ini tak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara. Produk yang disebut dalam blog/laman web ini tidak boleh digunakan untuk tujuan diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

Maklumat dalam blog/laman web ini tidak boleh digunakan sebagai pengganti rawatan perubatan dan konsultasi doktor atau pakar pemakanan  mahupun dianggap sebagai preskipsi. Sesiapa yang percaya bahawa mereka mengalami sebarang jenis penyakit atau masalah kesihatan, sila berjumpa dengan doktor berkaitan untuk diagnosis dan rawatan susulan.

Memandangkan saya ada menyertakan testimonial pengguna produk yang disarankan, sila ambil perhatian bahawa kisah yang dikongsi oleh pengguna tidak pernah sesekali disarankan mahupun disahkan oleh pihak pembuatan produk berkenaan. Maklumat dalam blog/laman web ini bertujuan untuk berkongsi maklumat umum atau sumber pendidikan sahaja, bukan sebagai nasihat perubatan.

Tiada claims, guarantee, warranty atau assurance yang dijanjikan. Kisah yang disertakan bukan bermaksud untuk digunakan untuk diagnos atau rawatan penyakit, kecederaan atau dalam apa jua sekali pun menggantikan diagnosis dan rawatan perubatan. Maklumat yang terkandung dalam blog/laman web adalah sah untuk menyarankan penggunakan vitamin dan mineral untuk menjauhi sebarang ketidak-cukupkan vitamin dan mineral dalam badan. Penulis dan pengedar berkaitan tidak bertanggungjawab untuk sebarang misinterpretasi atau salah guna maklumat dalam blog/ laman web ini.

Sekiranya anda menghidap sebarang penyakit, sila dapatkan khidmat nasihat dari doktor dan pakar nutrisi/pemakanan anda.

AKHIRI RAMADAN DENGAN SEDEKAH DAN AMAL JARIAH

June 21, 2017 7 Comments

Malam ini 27ramadan, sekolah kami meraikan pelajar kurang berkemampuan dan yatim dalam majlis KASIH RAMADAN

Seramai 50 orang peserta telah dipilih bagi menyempurnakan majlis tersebut

Tiap tahun kami buat majlis nie. Iyalah, melihat mereka gembira dapat ampau raya dari mereka mereka yang budiman dan dermawan, sedikit sebanyak dapat menampung perbelanjaan raya mereka dengan keluarga

Seawal 7.30pagi, majlis TADARUS ALQURAN beramai ramai, dihadiri oleh semua pelajar sekolah, kemudian pada sebelah petangnya majlis Penyampaian Sumbangan kepada mereka yang terpilih tadi

Antara menu yang kami pilih adalah Nasi Briyani , ayam masak berempah, acar timun, isi ikan goreng sweet & sour dan sedikit juadah kuih muih untuk waktu berbuka nanti

Alhamdulillah, majlis berakhir selepas solat terawih beramai ramai di surah sekolah dan pelajar boleh bersurai dengan senang hati dan perut kenyang

Betapa gembiranya menyambut bulan ramadan almubarak dengan tawadu' dan tulus ikhlas....Allahu Akbar

Tuesday, 20 June 2017

PERTAMA KALI JATUH CINTA

June 20, 2017 4 Comments
Tawaran hebat dah nie
Hai semua...Assalamualaikum....

Mahu cerita nie tentang pengalaman Dayang dengan VIVIX

Tahun lalu....pergelangan kaki saya terseliuh....hahahah yang lucunya.....saya terseliuh ketika pakai selipar

Oh maigad!!! makai selipar pun boleh seliuh.....heheheh tulang makin slowly hilang kalsium kot heheheh

Huhuhu tiap kali solat...terasa sakit....tapi tak bengkak....sakit dari dalam....kolagen kurang juga nie huhuhu usia makin tuha kan maka semakin berkuranglah semua nutrien dalam badan kah kah kah

Bulan Dis 2016 giliran saya dapat VIVIX....1st attempted.....memang power giller rasa anggur muscadine nie....fuh!!! rasa bertuah sangat dapat rasa

Alhamdulillah....bulan Jan 2017....kaki dah tak sakit....lutut pun dah hilang denyut denyut.....yang gembiranya nak kabar nie kat uolls.....my senggugut dah tak da yeeeeeay.....

WHAT A HACK

Bestnyeeeee jumpa superduper VIVIX nie
eeeemmmmm nak tak pengalaman cam saya

Dayang
www.wasap.my/60103189844
Pengedar Shaklee Papar / Sabah

(Twinpek kalo nak share dengan saya ok saja)

Disclamer - *Produk ini tidak bertujuan untuk membuat diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit

KULIT KERING, RONA TIDAK SEKATA

June 20, 2017 0 Comments

Hai semua....Im back

Sebagai seorang guru, penampilan diri amat penting. Apalagi kalo kelas yang kita ajar itu, melibatkan pelajar sekolah menengah

Kulit Dayang jenis sawo matang, tak cerah tak gelap sedang sedang ranum saja ngeeee

Masalahnya kulit muka kusam dan rona kulit tidak sekata. Iyalah kata orang, usia menginjak ke angka 40an ini, kulit makin cantik, tapi Dayang masih punya kulit yang kurang menarik

Cubaan pertama Dayang, pakai krim yang  ada SPF. Masalahnya bila menjelang tengahari, krim itu bertompok tompok putih pula bila berpeluh. Sangat tidak cantik

Akhirnya Dayang cari solusi lain. Atas nasihat kawan, dia syorkan Vitamin C untuk rawat kulit dan bagi keseimbangan pada rona kulit

2bulan penggunaan, kulit kusam kelihatan makin mencerah dan sekata. Malah rasa moist jer

Bukan itu sahaja, jerawat pasir yang ada pun makin menghilang dengan cepat. gembiranya tidak terkata

Sambil sambil hadam 2biji, Dayang buat masker Vitamin C sebelum tidur malam. Keesokan harinya, kulit muka rasa tegang saja

Sekarang, Dayang tampak berkeyakinan dan kawan kawan sekerja pun mulai puji  dengan penampilan Dayang sekarang

Bagaimana anda selesaikan masalah kulit anda? Jom kongsi

Monday, 19 June 2017

#TipMagnetRezeki

June 19, 2017 7 Comments
Tanda kita mula bersyukur ialah kita mula berusaha
.
Ubah diri
Ubah hidup
Menjadi lebih baik daripada sebelumnya.
.
Bukannya tak buat apa-apa.
.
Dari tak zikir cuba belajar zikir
Dari tak solat sunat, tambah solat sunat
Dari takda harta, usaha tambah harta untuk kesenangan dunia akhirat.
.
Bukan tunggu
Bukan minta
Bukan hutang
Bukan tak buat apa-apa.
.

.
Usaha ubah diri kita sendiri.
.
Jadi lebih baik, bagus itu tanda dan niatkan kita bersyukur pada Allah.
.
Aku bersyukur ni sebab tu aku nak berubah. Pasang hajat macam tu nanti Allah bantu permudahkan.
.
Dayang
Sentiasa ingin mencari keredhaan Allah

Sunday, 18 June 2017

MINUMAN TERBAIK UNTUK KESIHATAN

June 18, 2017 5 Comments

Sesiapa yang tercari-cari minuman berkhasiat untuk jantung dan seterusnya yang boleh memberikan tenaga untuk aktiviti seharian tanpa terganggu dengan perut kosong yang belum sarapan??



Jom lihat apa yang saya boleh syorkan



ESP - Soy Protein Isolate Powder



*Merupakan sumber protein biologi yang lengkap berasaskan tumbuhan yang secara semulajadi rendah lemak, bebas kolestrol dan kaya dengan asid amino penting. 



Ia terbukti secara klinikal dapat mengekalkan tenaga berjam-jam lamanya 
 


Protein berasaskan tumbuhan berkualiti tinggi dengan kandungan 14gram Protein Soya dan 500mg Kalsium bagi setiap hidangan yang baik untuk kesihatan jantung
 


Membantu mengekalkan otot, memperbaiki tisu dan menjanakan fungsi enzim dan hormon yang teratur
 


Paras Glisemik indeks yang rendah dapat membantu mengekalkan gula dalam darah normal
 


Membantu menyokong sistem imun, mengekalkan tahap kolestrol normal dan menggalakkan kesihatan janting dan prostat



Vivix - Sirap Ajaib



Alamak kaki berlubang lepas pembedahan?
Apa nak buat nie?
................................................



Nak cerita nie, sorang kawan ngaduh, kaki mak dia berlubang selepas pembedahan akibat kencing manis.....Allahu Akbar......



kesian tengok gambar-gambar yang kaki mak dia, luka pembedahan masih belum kering
Saya ambil Vivix yang masih berbaki setengah kat dalam peti ais, terus bagi makcik tue satu sudu



Apa nie nak?? tanya dia.....Saya kata shaklee makcik, tapi dah setengah saya guna.....makcik gunalah dulu.....nanti saya beli lagi



Dalam 2minggu makcik tue ambik, kelmarin kawan tue cerita.....Bestnya Vivix nie.....sedap tue sedap, kaki mak dia dah kering....



Saya senyum dan kata, nak lagi tak?? Kawan tue senyum dan kata.....nanti dapat gaji dia nak satu....



Syukur, dapat bantu dan dapat gembirakan kawan.....Alhamdulillah rezeki tak pernah salah alamat



Anda nak?? 
Dayang
Pengedar Shaklee Papar / Sabah
010 318 9844

Saturday, 17 June 2017

KULIT KERING SEPANJANG BERPUASA

June 17, 2017 10 Comments
Hai Assalamualaikum semua
Nak cerita nie, tahulah sepanjang bulan ramadan nie, Dayang dapati kulit muka dan badan jadi kering sikit
Ada kemungkinan kerana kurang minum air dan juga kerana faktor cuaca yang panas pada waktu siang
Dayang punya kulit bukanlah jenis yang bermasalah. Cuma kekadang tue, kalo dah kurang minum air, confirm kulit kat lengan kering jer. Memandangkan sekolah tempat Dayang mengajar dekat dengan pantai, lagi lagilah terasa bahang laut tue. Rasa melengas bila dah balik rumah
SOLUSI AGAR TIDAK TERUS MENERUS DEHIDRASI KULIT
1. Oleh kerana kulit kering, sebelum ke kelas, Dayang apply losyen yang bersifat botani atau sumber semulajadi agar tidak dehidrasi teruk
2. Minum air lebih semasa berbuka dan sahur. Selalunya Dayang akan minum dalam 3gelas air putih dan elakkan minum air sejuk
3. Makan Vitamin C yang boleh membantu kulit Dayang agar Dapat terhindar dari dehidrasi pada waktu pagi. Ini membantu kulit Dayang supaya lembab dan segar sepanjang hari di sekolah
Antara amalan Dayang sepanjang berpuasa. Kadang itu, sempat lagi buat masker waktu malam selepas solat isyak. Bukan apa, nak comel kena jaga kulit kan supaya kita berkeyakinan nak mengajar. Tak lekang mata budak budak tengok kita depan kelas, iya dok?

Friday, 16 June 2017

MIND SET DALAM PERNIAGAAN

June 16, 2017 0 Comments
Mindset yang perlu ada kepada Founder/Leader/Stokis/Agent supaya matlamat lebih mudah dicapai bersama:
1. Yakin dan percaya kepada produk.
2. Niat untuk bantu pelanggan melalui produk tersebut.
3. Anggap team kita macam keluarga dan buang sifat dengki jauh-jauh. Fahami konsep kongsi rezeki.
4. Sentiasa ada perasaan nak maju dan belajar.
5. Fokus kepada kelebihan team dan bukan kelemahan mereka.
6. Belajar untuk SETIA dengan team.
7. Sentiasa kongsi ilmu untuk bantu team lain.
Sampai sekarang ini, Dayang masih belajar untuk set minda sedar untuk terus istiqamah dalam mencari ilmu dalam berniaga
Dengan ada teamgroup yang saling tolong menolong antara satu sama lain, kita akan sentiasa positif dalam meniti liku-liku perniagaan, walaupun dalam talian
Teruskan belajar ya

Thursday, 15 June 2017

PROTEIN BIOLOGI

June 15, 2017 6 Comments
Sesiapa yang tercari-cari minuman berkhasiat untuk jantung dan seterusnya yang boleh memberikan tenaga untuk aktiviti seharian tanpa terganggu dengan perut kosong yang belum sarapan

Dayang syorkan #Esp shaklee paling sesuai diambil. Berikut bagaimana Esp nie boleh bantu kehidupan harian anda

ESP - Soy Protein Isolate Powder

* Merupakan sumber protein biologi yang lengkap berasaskan tumbuhan yang secara semulajadi rendah lemak, bebas kolestrol dan kaya dengan asid amino penting.

Ia terbukti secara klinikal dapat mengekalkan tenaga berjam-jam lamanya

Protein berasaskan tumbuhan berkualiti tinggi dengan kandungan 14gram Protein Soya dan 500mg Kalsium bagi setiap hidangan yang baik untuk kesihatan jantung

Membantu mengekalkan otot, memperbaiki tisu dan menjanakan fungsi enzim dan hormon yang teratur

Paras Glisemik indeks yang rendah dapat membantu mengekalkan gula dalam darah normal

Membantu menyokong sistem imun, mengekalkan tahap kolestrol normal dan menggalakkan kesihatan janting dan prostat
Untuk keterangan lanjut, boleh hubungi Dayang pada no. tertera di bawah

Dayang
Pengedar Shaklee Papar / Sabah
010 318 9844

Disclaimer
* Produk-produk ini tidak bertujuan untuk membuat diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

Wednesday, 14 June 2017

Lokasi Branch Shaklee Malaysia

June 14, 2017 0 Comments
Nak join teamshaklee Dayang tak???

Kalo dengan pembelian vivix, korang akan dapat free membership, sekali dapat starter kit for SID, malah dah boleh sihat bersama Dayang

Ataupun, daftar ahli rm69, sama juga dapat starter kit yang comey lotey hijau tue, sudah dapat beli barangan kesihatan shaklee dengan diskaun hingga 10 - 20%

Best ker best sangat??

Berikut adalah sebahagian cawangan-cawangan Shaklee yang terdekat dengan kediaman korang: -

SABAH
Lot 4.1, Neutron Point
Lorong Poin Neutron
Jalan Pintas Khidmat
88300 Kota Kinabalu
Sabah

Tel : 088 - 393 848
Faks : 088 - 393 851
Masa Operasi
Isnin - Jumaat
Sabtu ( Minggu 1 & 3 sahaja )
10am - 7pm

SELANGOR
Level 1, 2 & 3
Sunway Geo Tower
Jalan Lagoon Selatan
Bandar Sunway
47500 Subang Jaya
Selangor D.E

Tel : 03 - 5622 3188
Faks : 03 - 5622 3199
Masa Operasi
Isnin - Sabtu ( 10am - 7pm )

KELANTAN
319, Section 25
Bandar Kota Bharu
Jalan Sultan Yahya Petra
15200 Kota Bharu
Kelantan

Tel : 09 - 747 8688
Faks : 09 - 747 7711
Masa Operasi
Ahad - Khamis
Sabtu ( Minggu 1 & 3 sahaja )
10am - 7pm

Kalo susah sangat nak pergi branch-branch yang Dayang senaraikan, boleh jer Dayang bantu untuk daftar atau beli vitamin yang korang berkenan

Dayang sedia membantu

Mana-mana branch pun boleh daftar

Atau option lain, boleh guna jer ID Shaklee Dayang - 1235388

Semua di hujung jari jak pun

Dayang
Comel dan Prihatin

Tuesday, 13 June 2017

BAHAGIA SENTIASA BERSAMAMU

June 13, 2017 2 Comments
Hai semua
Hari ini Dayang nak perkenalkan seseorang kepada anda
Hah!! Inilah orang yang telah menambat hati Dayang sejak 7tahun yang lalu, my hubby muaaah 
Sepanjang bersama dengan beliau, telah banyak kami kongsi. Gelak tawa, senyum tangis, gurau senda, apalagi suka buat mimik muka lucu. Hah!! ini iols mesti gelak
Nak dijadikan cerita, Dayang nie suka ambik gambar. Kalo boleh every moment mesti nak snap snap
Dan setiap kali snap bersama hubby, dia dengan selambanya akan buat muka yang pelbagai
Korang tengok sajalah pic yang Dayang dapat capture in every second with him
Jangan gelak...doseee hehehehhe

Sunday, 11 June 2017

BILA TRAVEL MESTI MAHU RAMAI

June 11, 2017 2 Comments

Hai semua

Kali ini entry, Dayang nak sharing masa travel ke Ranau bersama keluarga

Bila bersama keluarga nie, macam-macam karenah terjadi. ada yang berkali-kali nak ke tandas dek kesejukan, mana lagi yang malar mencari kedai runcit nak beli rokok tak jumpa, merengek lapar sepanjang perjalanan. Adooooi!! korang nie kan, geram ai

Plan dengan mereka memang sudah lama. Tahu sajalah, tiap cuti sekolah mesti ada perancangan mahu kemana-mana

Sepanjang perjalanan ke Kundasang, hujan lebat. Nasib abang Dayang, juruajar pemandu, bijak mengendalikan van mini, melalui simpang siur jalan Kundasang

Hari pertama pergi, terlupa nak hubungi pihak motel mana nak menginap. Syukur ada seorang kawan yang pak saudaranya pengusaha homestay murah (Walai homestay). Sewa semalam rm100, 2katil, dapur dan tandas, malam itu kami tidur dengan lena

Yang bestnya, masak ramai-ramai sambil rebut ayam dalam sup sayur campur, gembira itu sangat tidak terkata. Bayangkan ayam yang dipotong kecik-kecik, masuk dalam sup sayur, masing-masing mencari seperti benda yang tersembunyi. Riuh rendah gamatnya

Keesokan pagi, masing-masing pula mengomel malah jeritan halus kedengaran dari dalam tandas. " Air sejuklah, "cepatlah keluar", "lambatnya mandi" dan sebagainya boleh kedengaran. Amboi korang, jakun pula Dayang nengoknya

Duduk nginap dekat dengan panorama pemandangan Gunung Kinabalu yang menjadi kebanggaan orang Sabah, semua itu tidak mahu dilepaskan peluang. Bangun pagi terus pergi ambik gambar

Kalo boleh, setiap sudut maw dicapture keindahannya

Sesiapa yang belum sempat ke sini...Boleh jer jadi tour guide....heheheh yang penting ongkosnya ya 😆😆😆😆

Ooops! terlebih sudah hahahahah

Saturday, 10 June 2017

HILANG STRESS TELAN VITAMIN C

June 10, 2017 0 Comments

Okey...okey....entry yang seterusnya tentang SUSTAINED RELEASE VITA C PLUS

Antara vitamin yang terHANGAT dipasaran dan LAKU KERAS dekat dunia nie.....cheeeewah!!!!

Sebut saja pasal Vitamin C nie, semua orang tahu, tak kira lelaki atau perempuan, pengamal kecantikan atau kesihatan, pasti takkan melepaskan peluang ambil vitamin nie untuk pelbagai kegunaan

APA ITU SUSTAINED RELEASE VITA C PLUS????

♥ VitC diekstrak daripada kanji jagung yangmana dihasilkan supaya molekulnya sama seperti yang terdapat dalam buah sitrus atau oren secara semulajadi

♥ Ia mengandungi bahan semulajadi seperti bioflavonoid, hesperidin dan serbuk rose hips untuk meningkatkan keberkesanan fungsi vitc tersebut

♥ Sistem pelepasan 1 1/2 buah oren bagi setiap jam untuk selama 5jam.

APA KELEBIHAN DAN MANFAAT SR VITAC PLUS???

♥ Membantu merangsang pembentukan kolagen

♥ Membantu mencegah gusi berdarah, lebam kulit, kulit kering, ruam dan kulit kasar

♥ Memulihkan luka dengan cepat

♥ Meningkatkan sistem imunisasi badan

♥ Mengurangkan selsema

♥ Mengurangkan kolestrol dalam badan

♥ Membantu melawan sel-sel kanser

♥ Memperbaiki insomnia dan stress

Best kan....kan

Sebotol ada 180biji, boleh tahan hingga 3 4 bulan....best kan...kan

Dayang
Pengedar Shaklee Papar / Sabah
www.wasap.my/60103189844

MEMBEBEL HILANG TELAN VIT C

June 10, 2017 0 Comments

Semenjak consume shaklee suplemen nie, saya lebih bertenaga dari awal pagi hinggalah menjelang ke petang....

Sesudu teh Vivix dan telan B C sebelum memulakan tugas sebagai Unit Kebersihan memang sangat2 membantu, lebih2 lagi bila nampak dari jauh sampah berlonggok tepi parit, bekas gula2 bersepah sana sini, tong sampah penuh cawan2 plastik bekas sirap merah dan oren....boleh bertukar juga jadi hulk atau wolfverine

Tapi bila fikir balik, benda dah jadi....takpa...teruskan usaha untuk memikul amanah ditemani anak2 AJK yang amat setia dan membantu dalam tugas memungut sampah

Kalo takda B C nie....kompom bebelan saya takkan lepas beberapa patah perkataan yang kesat juga.....hehehehehe tapi dah kurang.....sebab otak ligat menceriakan diri supaya bertabah hati huhuhuhuhu

Selagi ada shaklee, saya akan terus semangat dan terus bersangka baik untuk berkhidmat setia kepada sekolah dan menjadi contoh kepada anak2 didik.....siapa tahu hati mereka makin lembut untuk lebih menjaga kebersihan dan terus menghargai keindahan kawasan sekolah yang serba cantik ini heheheh pujuk hati tue

Siapa2 yang selalu emosi pagi tue....jom sertai saya merasai pengalaman sendiri BEBAS MARAH DAN TEKANAN

Chaiyok2!!!

Dayang
Pengguna Tegar Vit C
Pengedar Papar / Sabah
www.wasap.my/60103189844

Friday, 9 June 2017

VITAMIN C BOLEH BUAT KULIT CANTIK

June 09, 2017 2 Comments

Sepa tahu apa ☝☝☝☝ tue??? Meh kita cerita sikit tentang Sustained Release Vita C Plus

😎😎😎😎😎😎😎😎😎😎

SR VitaC+ nie diekstrak dari KANJI JAGUNG tahu. Ia dihasilkan supaya molekulnya sama seperti yang terdapat dalam buah CITRUS atau buah oren secara SEMULAJADI

VitaC nie mengandungi bahan semulajadi seperti BIOFLAVONOID, HESPERIDIN dan serbuk ROSEHIPS yang mana berfungsi untuk meningkatkan KEBERKESANAN fungsi VitaC nie

Malah sistem PELEPASAN 1 1/2 buah oren bagi setiap jam yang boleh bertahan selama 5jam

Maknanya SR VitaC+ nie memang dihasilkan secara semulajadi tanpa diganggu-gugat nutrien dalam buah citrus nie kan kan

Dan juga kajian saintis terhadap vitamin beratus-ratus kali menunjukkan produk SHAKLEE mempunyai keutuhan LANDMARK RESEARCHnya yang tersendiri - PURE AND CLEAN

💝💝💝💝💝💝💝💝💝

Bertuahnya Dayang consume VitC nie dari dulu....patut comel jak  😆😆😆😆

Dayang
Pengedar Shaklee Papar/Sabah
www.wasap.my/60103189844

Thursday, 8 June 2017

TIPS BEBASKAN DIRI DARI SEKSA KUBUR

June 08, 2017 0 Comments

Ustaz Ahmad Dusuki @Radio IKIM

■💕Jangan sekali-kali tinggalkan alQuran. Ini cara mudah lepaskan diri dari seksaan kubur.

■💕Rumah yg dibacakan alQuran, pada waktu malam rumahnya bercahaya, sehingga dikenali malaikat.

■💕Jika mati orang yg suka baca Quran ini, cahaya di rumahnya akan diangkat ke langit & malaikat-malaikat akan tau, "ooo..mati sudah si pembaca Quran ini, mari kita solatkan rohnya".

■💕Di dalam kubur, malaikat akan berlemah lembut dgn mayat.

■💕AlQuran akan duduk di dada kita selepas kita selesai dimandi & dikafankan & terus menemani kita di dalam kubur.

■💕Azab kubur bermula sebaik mayat tidak dapat menjawab soalan malaikat.

■💕Sesi soal jawab berlangsung selama 3 hari. Ada riwayat lain kata 7 hari.

■💕Penting 7 hari ini kita mendapat doa dari anak yang soleh supaya hari-hari kita indah di dalam kubur.

■💕Masa mayat duduk kita akan sedar, "ohh...aku dah meninggal dah".

■💕 Sebelum mati, tolong pastikan sekurang-kurangnya ada alMulk dalam dada kita.

■💕Dalam kubur alQuran akan berkata kepada mayat, aku ini alQuran yg dulu kamu baca dgn suara yang lantang & mendayu.

■💕Aku akan menemani kamu sehinggalah kamu masuk ke syurga.

■💕Lepas tu baru alQuran akan lepaskan mayat kpd dua malaikat yg akan menyoal.

■💕Jgn lupa salawat, cintailah Nabi sepenuh jiwa

🔴Jom share kalau nota ni bermanfaat

Dayang
Agar hidup lebih tenang

KULIT SIHAT DAN CANTIK

June 08, 2017 0 Comments
Hai semua....Selamat bersiaran kembali

Terasa seronok pula bila ada idea nak tulis entry

Sebelum Raya nanti, nak tak Dayang kongsi tips untuk berwajah molek-molek cantik seiring dengan baju raya yang vogue lagi gemerlapan hehehe

Kalo nak, jom sekodeng sekejap apa rahsia Dayang tampil comel selama ini, bukan nak kata bangga diri tahu, tapi sharing sesuatu yang berguna untuk rakan-rakan blogger juga kan sedekah

Jom jom

************** *************

1. KULIT TIDAK BERMAYA
Dayang bukanlah seorang yang suka bermekap. Tiap kali keluar rumah, bedak alas dan lipsbalm akan jadi dandanan sebelum kemana-mana, kadang langsung tak apply apa-apa. Makin lama, kulit jadi kurang bermaya dan kering. 

Semenjak itu, Dayang cuba mencari sesuatu yang boleh buat kulit lebih moist dan nampak berseri gebu cerah sekata andai tidak pakai apa-apa mekap atau losyen badan.

Pilihan Dayang, 2sudu ESP Soy Protein, letak dalam shaker, goncang, minum. Sedap sampai tiap kali bangun pagi selepas sarapan memang akan pekena ESP ini. Kulit bersih cerah sekata, malah berat pun makin bertambah. Seronoknya

2. BERMINYAK
Kulit muka Dayang sangatlah mudah nak urus. Tapi bila selalu lewat tidur dan stress dengan kerja sekolah, Kulit akan mula naik jerawat pasir dan berminyak

Kali ini, Sustained Released Vitamin C Plus jadi pilihan Dayang. 2biji hadam sebelum ke sekolah memang buat Dayang tenang menghadapi karenah pelajar dan sukatan pelajaran. Jerawat pun mulai kecut dan yang pastinya, kulit lembab bersahaja.

Seringkali juga pelajar tegur, " ustazah nampak cantik hari ini " " ustazah pakai apa comel sangat nie " dan seumpamanya. Mahu tarik perhatian pelajar, gurunya kena cantik molek kan, baru ilmunya sampai

3. Demam panas dan selsema
Pernah sekali itu, Dayang demam lepas balik dari KL. Telinga berdesing sakit dan rasa macam mahu pitam. Mulanya,  Dayang telan ubat tahan sakit. Kira manatahu boleh reda keesokannya.

Alhamdulillah, demam kebah juga cuma ada hingus dan kahak. Ambil 2biji Vit C siang, 2biji lagi malam. Hari selepasnya, hingus dan kahak hilang. Dayang selitkan juga 1sudu teh Vivix agar lebih bertenaga sepanjang hari.

Memang kesan Vit C dan Vivix amat serasi bersama Dayang

♡♡♡♡♡♡♡♡☆♡♡♡♡♡♡♡☆♡♡♡♡♡♡♡

Nak dikatakan semua diatas adalah pengalaman yang Dayang hadapi selepas menggunakan produk Shaklee

Ada beberapa artikel yang akan Dayang linkkan nanti untuk bacaan pembaca semua

Agar berguna pada mereka yang mahu cantik molek sihat cergas semasa menyambut lebaran nanti. Salam 10 ramadan dari Dayang

Wednesday, 7 June 2017

CANTIK LUAR SIHAT DALAM

June 07, 2017 0 Comments

Pernah tak bila anda berdiri sebelah kawan-kawan, bergambar bersama, kulit mereka cantik berseri dan mulus, manakala muka anda sangat kusam dan berminyak?

Aduh! sakitnya disitu agaknya kan. Lebih-lebih lagi bila kawan sebelah tegur " gelapnya kulit kau Dayang?" uwaaaaa macam mahu lari sembunyi bawah tilam saja masa itu kan

Tapi dengan senyuman pahit anda jawab " faktor cahaya tue" hahahaha sedangkan memang betul pun tanggapan mereka

Nasiblah pengalaman-pengalaman lalu, buat Dayang belajar untuk improvise diri agar berusaha mencari solusi terutama bagaimana mahu cantikkan kulit

Tak pandai sangat ke mana-mana salon kecantikan, apalagi mekap, Dayang gugel cari punca kenapa kulit kusam dan tidak bermaya.

Lagi satu, setiap kali masuk kelas, awal pagi, confirm tak sempat bersarapan, lemau semacam saja. Mahu buat macam mana kan sudah tugas.

Sepatutnya tiap pagi kena ambil sekurangnya segelas susu, tapi oleh kerana awal subuh sudah dihantar suami ke pejabat, terpaksa tunggu kantin buka untuk bersarapan awal

Sekiranya waktu itu ada kelas awal pagi, terpaksalah menahan lapar dulu. Teguk segelas dua air suam.

Alhamdulillah sekarang ini tidak sudah. Buktinya kulit cerah dan anjal. Perut pun tak meragam hatta kelas ambil masa hingga 1jam.

Nak tahu perubahan apakah itu, jom sekodeng PROTEIN; LUAR BIASA HEBAT nie

Tuesday, 6 June 2017

GASTRIK SUDAH TIADA

June 06, 2017 1 Comments

Hai semua...Assalamualaikum

Sepanjang Ramadan pada tahun ini, Dayang agak kurang rasa lapar ketika berpuasa

Berbanding tahun-tahun sebelum ini, Dayang kerap mengalami sakit gastrik dan perut kembung walaupun paginya itu Dayang sudah makan nasi

Maka, berminyak anginlah Dayang sepanjang hari. Tetapi pada tahun nie rasa syukur sangat, bila cara pemakanan Dayang untuk bersahur dan berpuasa berbeza dari sebelumnya.

Kiranya tahun ini, puasa Dayang special sikit tanpa ada gastrik dan kembung perut

Sila klik masalah gastrik ketika berpuasa untuk keterangan lanjut

Dayang
Gembira seadanya

Monday, 5 June 2017

TRAVELING SOUL

June 05, 2017 2 Comments

Dayang suka mengembara, menjejakkan kaki ke tempat orang sambil ditemani suami tercinta dan keluarga....

Kenapa??? sebab jiwa boleh rasa tenang, damai, dapat belajar sesuatu lagi2 minda terbuka

Sambil travel ini, kita dapat kawan.. Dalam keretapi, kapal terbang, bas, feri, bot.....kalau ramahlah. Ringan mulut nak bawa bual

Tapi ada kalanya....bila kita senyum pun...ada yang taknak balas....hehehhehe forget it!!!😆😆

Dengan mengembara, kita dapat kenali budaya, adat resam, makanan tempatan dan lain2....taw2 jer laaa.....selama nie duk tengok dalam tv Tokong Buddha Sandakan, Pusat Rekreasi Bengkoka Pitas, Menara KLCC, Sungai Rajang Sarawak.....pasti ada yang belum pernah pegi kan??? kalau ada, baguslah setidaknya kita share pengalaman bersama hehehe bestkan!!!

Suasana pun berubah dari tempat asal kita tinggal, kalau biasa bising, sesak.....bila travel ini, kita rasa tenang jiwa....lebih2 lagi kalau kawasan2 tepi pantai, sungai, tasik.....kat tempat kita memang ada sungai ada tasik....tapi bila nampak pampers terapung.....mata pun jadi tak tenang terus huhuhuhu baiklah travel sekali sekala huhuhu

Pic pic ini mengimbau kembali travelog Dayang bersama teman baik ke bandar Kuching. Banyak lagi belum uplod ini. Apapun next trip mahu ke Melaka

WHAT A HACK. Kita enjoy dulu bah

Dayang
Traveloka in time

PROTEIN SHAKLEE; LUAR BIASA HEBAT

June 05, 2017 2 Comments

Kenapa #ESP ni mahal sgt ah?? Soya jak pun... Opss ESP shaklee Non GMO 😋

Jom tengok sapa yang perlukan ESP ni dan Kebaikan ESP yang hot ni.

♡♡♡♡♡♡♡♡♡☆☆☆☆☆♡♡♡♡♡♡♡♡♡
.
Kebaikan ESP shaklee:
.
🌷Untuk wanita yang ingin pregnant atau plan untuk pregnant : ESP pulihara dan pelihara rahim kita.
.
🌷Untuk wanita yang sedang pregnant, ESP kuatkan rahim kita dan bantu pembentukan otot bayi. Protein kan bagus untuk tumbesaran.
.
🌷Untuk wanita yang menyusu anak bertuah dan anak kesayangan : ESP bantu banyakkan pengeluaran susu. Bila kita cukup protein, means kita cukup tenaga. Susu pun berkhasiat.
.
🌷Untuk sesiapa yang nak stabilkan hormon : ESP mengandungi kacang soya, yang kaya dengan isoflavon, ia bantu memulihkan hormon wanita. Keluarkan darah kotor dan gantikan protein yang diperlukan.
.
🌷Untuk sesiapa yang mahu kurus : ESP buat kita rasa kenyang. Nafsu mo makan pun kurang.
.
🌷Untuk sesiapa yang ingin kekal sihat : ESP beri ketahanan badan dan pelengkap nutrient dalam badan kita. Bila semuanya cukup, haruslah boleh lawan penyakit yang datang, in sha Allah.
.
🌷Untuk sesiapa yang nak cantik: ESP buat kulit kita anjal, jadi gebu dan lebih cerah. Nampak berseri gitu. Bila dah cantik, tak perlu la nak makeup tebal2 kan.. Natural Beauty you!
.
🌷Untuk sesiapa yang bercadang untuk puasa : ESP bekalkan tenaga, jadi walaupun puasa kita tak rasa lemah. Lapar dan dahaga tu biasa la, hehehe..
.
Boleh klik www.wasap.me/60103189844

Dayang
Pengedar Shaklee sekitar Papar

Saturday, 3 June 2017

SALAM PERKENALAN DARI DAYANG

June 03, 2017 3 Comments

Salam semua, salam Ramadan dan salam 1M

Saya Dayang Ku Lehainie Ag Salleh, asal dari Papar, Sabah bumi tercinta

Panggil Dayang jak, senang mahu ingat

Umur....eeeemmmm baru 37.....Apa?? Muda?? nak dekat 40 sudah ini

Mahu cerita sedikit, tentang bagaimana Dayang boleh menceburkan diri dalam bidang Shaklee ini

Dayang seorang guru, boleh dikatakan antara guru aktif di sekolah. Mungkin sebab badan kecik, memang patut senang nak bergerak.

Kekadang belum 10minit duduk, Dayang sudah bersiap-siap untuk ke kelas yang seterusnya, sebabnya, untuk meninjau-ninjau kawasan sekeliling sekolah.

Jawatan unit kebersihan memang sesuailah dengan Dayang...kerana sifat aktif tersangat itu

2 Tahun lalu adalah tahun yang tak boleh Dayang lupakan. Hampir terkena ANGIN AHMAR yang menyebabkan saraf belakang Dayang cedera kerana terlalu "overworking" kata pakar x-ray. Kejang dari pinggang ke kaki kanan

Macam-macam cara Dayang cuba untuk sihat. Makan painkiller...Tak jalan. Berurut...Itu paling seksa, tak dapat tidur, rukuk sujud jadi masalah sebab belakang tak dapat bengkok. Tabib cina pun dicari merata tempat. Dayang berjalan pun macam robot. Malah mahu naik tangga lagilah, menangis mahu pijak anak tangga ke3

Nasib Dayang berubah selepas sebulan menderita sakit. Seorang kawan sekerja syorkan Dayang makan ostematrix kerana kira kalsium semulajadi untuk mencegah osteporosis dan sakit sendi

Masa itu, hanya Allah sahajalah yang tahu. Bagaimana saya bersabar dan berusaha mencari penawar sakit ini, akhirnya ada solusi lain

Dalam sehari Dayang cuba telan 4biji ostematrix malam, ambil lagi 2 biji esok paginya

Betullah kata orang tua-tua, sakit datang umpama gajah, menderu-deru sakit, tapi bila mahu sihat ini, Allahu Rabbana, seperti semut yang membawa butir nasi untuk sampai ke sarangnya. Berdikit-dikit

6bulan saya consume ostematrix dan esp soy protein untuk menambah komposisi tulang. Bersenam ringan tiap pagi sebelum pergi sekolah

Sekarang, Dayang masih dalam proses penyembuhan dan alhamdulillah makin sihat dan mula cergas seperti sebelumnya. Walau tidak seperti dulu-dulu, tetapi Dayang tetap bersyukur dengan peluang yang diberi oleh Allah

Syukur Alhamdulillah

Banyak lagi ini mahu cerita, nanti Dayang sambung ya

Salam ukhuwah semua

Follow Us @u.shine.im.queen