Saturday, 29 April 2017

Can't help Fallin in love

April 29, 2017 0 Comments

ELTON JOHN

Wise men say
Only fools rush in
But I can't help falling in love with you
Shall I stay?
Would it be a sin
If I can't help falling in love with you?

Like a river flows
Surely to the sea
Darling, so it goes
Some things are meant to be
Take my hand,
Take my whole life, too
For I can't help falling in love with you

Like a river flows
Surely to the sea
Darling, so it goes
Some things are meant to be
Take my hand,
Take my whole life, too
For I can't help falling in love with you
For I can't help falling in love with you

Tuesday, 25 April 2017

TIPS BERJAYA MUDAH

April 25, 2017 0 Comments

WAJIB BACA KALAU NAK BERJAYA!

Cara paling berkesan tingkatkan sale yang kadangkala ramai terlepas pandang.

1. Dahulukan kewajipan kita pada Allah.
Allah akan permudahkan urusan dunia kita semudah mudahnya.

Tak perlu kerja keras sampai berkorban segala. Tak perlu kerja pagi sampai tengah malam..

Bisnes boleh letop2 walau buat santai2 dan happy je.

2. Dahulukan masa dgn keluarga dan kewajipan kita sebagai isteri,ibu dan hamba allah. Kalau lelaki, jadi la suami yg bertanggungjawab, membahagiakan isteri dan anak2. Rezeki kita Allah akan permudahkan.

Buat semua kewajipan seperti biasa. Utamakan keluarga terutamanya anak2 yang perlukan perhatian ibu bapa dengan penuh kasih sayang.

3. Ada masa free time tu la post iklan kat fb.
Selit2 sambil kemas rumah pun takpe, asalkan ada iklan.
Nanti kejap2 ada masa rehat ,masa tu la tengok whatsapp, tiba2 ramai yg whatsapp nak beli.
Padahal iklan baru sekali dua..
Tak percaya? Cuba buat dulu.

4. Usaha,doa dan tawakkal. Rezeki dari Allah tak pernah salah alamat tau.
Apa pun yg kita lakukan biarlah ikhlas kerana Allah dan niat ke jalanNya.😊

Dah baca share la, jangan biarkan camtu aje. Ingat2 kan yang lain juga boleh?😎

#Copypaste

Energy Booster

April 25, 2017 0 Comments

Hai semua...its me back on tune 😆😆😆

2 3 hari kebelakangan nie sangat bizi mengurus macam-macam aktiviti

Memang tak terjenguklah ruangan sembang sosial atau di blog. Intai-intai sekejap dan kemudian bergegas ke sana ke sini. Adakalanya nak bergurau senda dengan sahabat-sahabat sekerja pun tidak. Hanya berselisih bahu dan berbalas senyuman.

Maaflah yer hehehe

Begitulah rutin saya di sekolah. Itu sebabnya kena ambil VitaC+ dan VitB nie sebagai "energy booster" saya sepanjang hari.

Ooooops!!! Esp dah minum kat rumah, patutlah rasa bertenaga sakan sangat hehehehe

Jom sihat dan aktif

Dayang
Pengedar Shaklee Papar / Sabah
www.wasap.my/60103189844
Just visit my ig@u.shine.im.queen

Sunday, 23 April 2017

SHELLOUT DIET - Pasar Malam Sinsuran Sabah

April 23, 2017 0 Comments

Kalo sebut tentang seafood, Sabah boleh dikategorikan sebagai RAJA MAKANAN LAUT

Semalam, setelah beberapa tahun tidak menjejakkan kaki ke Pasar Malam Sinsuran, Dayang dan hubby pegilah buat kesekian kalinya mencari lobster; sejenis udang kara yang amatlah popular di kalangan penduduk dunia

Huhuhu pelbagai makanan laut yang kami servey, rata-rata hanya boleh telan liur jer lah dengan harga yang boleh mencecah ratusan ringgit💸💸💸

Tapi, oleh kerana craving for shellout semalam, tutup mata🙈🙈 jaklah heheheh

Untuk pengetahuan penggemar makanan laut semua, Pasar Malam Sinsuran memang popular di Kota Kinabalu. Sebut saja makanan laut yang awak mahu, pasti saja hidangan terhampar di depan mata

Nanti lagi kita cerita bab makanan-makanan dan tempat-tempat popular di Sabah ek

Nak telan Bitamin C dulu, supaya tak tergaru-garu dek sotong udang lobster 🐙🐚🐟 semalam huhuhu

Duit saja lah mahu tahu bagaimana heheeh

Apa-apa pun, semalam dah tertunai hajat nak shellout with my hubby

Thursday, 20 April 2017

TEMAN SEJATI

April 20, 2017 0 Comments

Selama ini ku mencari-cari
Teman yang sejati
Buat menemani
Perjuangan suci

Bersyukur kini
Padamu Ilahi
Teman yang dicari
Selama ini
Telah kutemui

Dengannya disisi
Perjuangan ini
Senang diharungi
Bertambah murni
Kasih Ilahi

Kepadamu teman
Ku perlu sokongan
Pengorbanan dan pengertian
Telah kuungkapkan
Segala-galanya

Moga semuanya berkekalan dalam ingatan

Tuesday, 18 April 2017

KHASIAT SUSTAINED RELEASE VITAMIN C PLUS

April 18, 2017 0 Comments

Hai ibu-ibu akak-akak....Apa khabar?

Hari ini, jom cerita tentang kebaikan SR vitamin C Plus yang laku keras kat HQ bulan lalu

Dayang memang seorang penggemar VitC. Kalo boleh tiap hari pagi petang siang malam memang berdamping dengan vitC.

Sebenarnya, vitamin C nie bukan setakat perempuan saja tahu yang suka, lelaki pun sama tahu. Mahu menjaga kesihatan kulit bha.

Nah....mahu share dulu sesuatu dengan kamu-kamu tentang kebaikan vitC ini

♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡¤♡♡♡♡♡♡♡♡♡

💕 Bersifat natural lah, Sustained Release Vit C Plus ini dilepaskan secara perlahan-lahan untuk bertindak selama 24jam dalam tubuh badan kita

💕 Rumusan yang hebat dan unik ini membenarkan perlepasan VitC tulen secara perlahan dan berterusan selama 5jam. 100mg setiap jam. Makanya tiada pembaziran semasa dikeluarkan melalui urin tanpa diserap terlebih dahulu oleh badan

💕 Sebiji tablet VitC bersama dengan 7 1/2 biji oren. Waw!!! banyaknya Dayang makan oren 🍊🍊🍊🍊🍊🍊🍊tiap hari heheheh

💕 Murah dengan harga rmxx.xx 160biji boleh tahan hingga 6 bulan. Berbaloi kan

💕 Lebih hebat kerana membekalkan 'bioflavanoid' dalam setiap 120mg

💕 Vitamin C Shaklee meningkatkan 'glutathione' dalam sel darah merah yangmana berfungsi mencerahkan dan memutihkan kulit secara semulajadi

♡♡♡♡♡♡♡♡☆☆☆☆☆♡♡♡♡♡♡♡♡

Best kan kalo sudah tahu apa fungsi vitamin C nie....sesuai pada penggemar Vitamin C dan juga yang menginginkan kulit cerah secara semulajadi tanpa suntikan dan mekap tebal

Mahu selit oder?

Dayang Pengedar Shaklee Papar

www.wasap.my/60103189844

ig - u.shine.im.queen
fanpage - believe within
blog - ushineimqueen.blogspot.com

Monday, 17 April 2017

FUNGSI TUMBUHAN ORGANIK DALAM LOSYEN HERBAL BLEND SHAKLEE

April 17, 2017 0 Comments

Apa fungsi tumbuhan organik yang terdapat dalam Losyen Herbal Blend Shaklee

Dayang pun mahu juga tahu, bagaimana khasiat setiap ramuan dalam setiub Losyen Herbal Blend nie

Jom kita baca info tentang khasiatnya

☆♡☆♡☆♡☆♡☆♡☆♡☆♡☆♡☆♡☆♡☆♡

Tumbuhan organik yang terdapat didalam setiub Herbal Blend Shaklee telah bertahun-tahun digunakan untuk kecantikan kulit

♡ Sage - Merangsang pembaharuan sel kulit dan meningkatkan peredaran. Ia juga baik untuk mengurangkan selulit, masalah jerawat, kaki makan air dan kulit pecah, dan melegakan gejala-gejala eczema dan psoriasis

♡ Horse Chestnut - Digunakan untuk menghilangkan tanda kegelapan ( dark circle ) di bawah mata dan bersifat anti radang

Rosemary - Memberi manfaat kepada phyto - nutrient, anti oksidan, dan mempunyai asid penting. Ia kaya dengan Vitamin C

♡ Sage bersifat antiseptik dan baik untuk melegakan kesakitan sendi

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤♡¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤♡¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Keistimewaan losyen ini, ia diperbuat daripada tumbuhan. Diuji secara klinikal dan yang penting tiada bahan kimia. Malah berbeza denga kebanyakkan losyen atau krim dipasaran mengandungi Paraben dan sebagainya.

Gunakan tanpa was-was

Losyen Herbal Blend Shaklee sesuai juga bagi semua peringkat usia dan jantina

Dengar-dengar kat HQ sudah tiada stok. Laku keras nampaknya losyen nie 👍👍

www.wasap.my/60103189844

#pengedarshakleepapar
#pengedarshakleesabah
#sayagunasayapromotsayajual

LOSYEN ORGANIK - Herbal Blend Shaklee

April 17, 2017 0 Comments

Hai ibu-ibu akak-akak, apa khabar? Ok kah cuaca hari ini?

Di Papar, hari ini panas sangat...Berpeluh semua rongga 😆😆😆

tahulah, bila cergas ke sana kemari memang tak menang tangan sangat, terutama Dayang yang bertugas sebagai Guru Kebersihan Sekolah, kena pastikan sekolah dalam keadaan bersih dan kemas

Minggu ini Majlis Ihtifal Ilmi peringkat negeri telah bemula. Dengan cuaca yang panas, kebanyakkan badan Dayang berbintik merah kerana ruam terutama bahagian paha huhuhuhu sadisnya kan

Nasiblah ada Losyen Herbal Blend Shaklee. Pagi selepas mandi, sapu sekitar perut dan paha, lega sikit

Mahu tahu apa itu Losyen Herbal Blend?

Jom cerita sikit

♡♡♡♡♡♡♡♡~~~~~~~♡♡♡♡♡♡♡♡

Herbal Blend nie best tahu, dengan berat 115mg boleh bertahan lama, berbaloi untuk digunakan dalam jangkamasa yang panjang

Pertama kali menggunakan Herbal Blend ketika Dayang digigit nyamuk selepas balik dari camping pengakap, kawan yang syorkan pakai sebab losyen nie bersifat organik yang diperbuat daripada tumbuhan seperti Sage, Horse chestnut, Yarrow dan Rosemary yangmana digunakan sejak zaman berzaman u tuk kecantikan kulit

Selain itu, losyen ini juga dingin pada kulit, tidak berminyak. Bila sapu cepat meresap ke dalam kulit dan aromaterapi. Disediakan dalam bentuk tiub, sangat mudah dibawa, halal dan tidak mengandungi Paraben dan steroid

Kalau sudah dinamakan losyen, makanya Herbal Blend nie memang sangat sesuai lembutkan kulit samada tumit kasar atau pecah. Anak buah Dayang juga guna bagi merawat ruam susu dan ruam lampinnya. Kekadang tue, Dayang cuba juga jadikan sebagai krim urut badan lenguh untuk suami yang penat bekerja. Sangat multipurpose lah losyen nie 👍👍👍

Yang bestnya, boleh digunakan pada semua peringkat umur dan jantina dari bayi hinggakan ke warga emas

♡♡♡♡♡♡♡♡☆☆☆☆☆♡♡♡♡♡♡♡♡

Dayang bagi 🌟🌟🌟🌟🌟bintang khas untuk Losyen Herbal Blend nie

Nak cuba?? Dayang bagi link direct ke wasap Dayang ek

www.wasap.my/60103189844

Klik jak....Dayang balas dengan seberapa segera

#pengedarshakleepapar
#pengedarshakleesabah
#fabulousfamily
#sayagunasayapromotsayajual


Friday, 14 April 2017

KENAPA PILIH VIVIX??

April 14, 2017 0 Comments
Keistimewaan #Vivix Shaklee
=========================
Memperbaiki DNA.
Setiap hari, tubuh kita mengalami kerosakan DNA (salah satunya akibat radikal bebas) yang menyebabkan proses penuaan terjadi begitu cepat. Vivix membantu melambatkan dan melindungi DNA sel tubuh kita dan melambatkan proses tersebut.Vivix sesuai diambil oleh mereka yang selesai menjalani rawatan pemulihan kanser, misalnya kimoterapi, bagi mengembalikan sel tubuhnya kepada keadaan asal.
.
.
.
Memperbaiki tenaga sel.
Semakin tubuh kita terdedah kepada penuaan, semakin cepat sel tubuh kita kehilangan tenaga. Ini akan menurunkan fungsi sel. Vivix membantu menguatkan sel tubuh.
.
.
.
Membantu meningkatkan fungsi otak, kardiovaskular, imuniti dan sendi.
+++++++++
Semakin tua, semakin kita rasa sakit sana sini, ingatan pun makin pudar. 

Vivix membantu mengembalikan keremajaan. :)

Dayang pengguna #VIVIX....Nak Jugak Ker??


www.wasap.my/60103189844
#pengedarshakleepapar
#pengedarshakleesabah
#beliduadiskaun5%
#freemembership
#rebattunaidapatjugatau

Thursday, 13 April 2017

KAKI BERLUBANG LEPAS PEMBEDAHAN

April 13, 2017 0 Comments

Alamak kaki berlubang lepas pembedahan?

Apa nak buat nie?
................................................

Nak cerita nie, sorang kawan ngaduh, kaki mak dia berlubang selepas pembedahan akibat kencing manis.....Allahu Akbar......kesian tengok gambar-gambar yang kaki mak dia, luka pembedahan masih belum kering

Saya ambil Vivix yang masih berbaki setengah kat dalam peti ais, terus bagi makcik tue satu sudu

Apa nie nak?? tanya dia.....Saya kata shaklee makcik, tapi dah setengah saya guna.....makcik gunalah dulu.....nanti saya beli lagi

Dalam 2minggu makcik tue ambik, kelmarin kawan tue cerita.....Bestnya Vivix nie.....sedap tue sedap, kaki mak dia dah kering....

Saya senyum dan kata, nak lagi tak?? Kawan tue senyum dan kata.....nanti dapat gaji dia nak satu....

Syukur, dapat bantu dan dapat gembirakan kawan.....Alhamdulillah rezeki tak pernah salah alamat

Anda nak?? 😊😊

#pengedarshakleepapar
#pengedarshakleesabah

ID 1235388

KALSIUM MUDAHALIH

April 13, 2017 0 Comments

Saya lebih suka ambil Ostematrix sebagai sumber kalsium saya berbanding dengan minum susu..

Tau tak kenapa???

🐄 Sebabbb susu ada tambahan gula..
💊 Ostematrix tak ada...

🐄 Susu perlu bancuh² lagi, kalau bancuh dgn air panas sangat, khasiatnya hilang mcm tu je..
💊 Ostematrix ambil then terus telan je bersama air kosong..

🐄 Susu nak bawa kemana² tak boleh, berat!!!
💊 Ostematrix senang dibawa kemana² dan ringan!!

🐄 Susu kadang² boleh sebabkan sembelit @ cirit birit
💊 Ostematrix membantu membuang dengan senang..

Sebenarnya ada banyakkkk lagi kelebihan Ostematrix ni..  Nak tau kebaikan Ostematrix ni,  kenalah cuba sendiri.. Memang berbaloi dengan wang korang...

Dayang Bantu Anda Beli
010.318.9844

#pengedarshakleepapar
#pengedarshakleesabah
ID 1235833

Monday, 10 April 2017

TIPS KETIKA MANDI LEPAS BERSUKAN

April 10, 2017 0 Comments

*```PENGSAN
DALAM BILIK MANDI```*

*```kita selalu dengar orang jatuh dibilik mandi dan kena stroke dan sebagainya. Kenapa kita jarang dengar jatuh ditempat tempat lain? Semasa saya hadir kursus gaya hidup sehat , seorang penceramah professor uitm yang juga terlibat dengan majlis sukan negara menasihatkan supaya semasa mandi jangan basahkan kepala dulu, basahkan bahagian badan. Ini kerana apabila kepala basah dan sejuk, darah semua akan mengalir ke kepala untuk memanaskan kepala , logik 'warm blooded human' dan jika ada saluran darah sempit, mungkin boleh menyebabkan saluran darah pecah. Ini kerapkali berlaku di bilik mandi. Sila sebarkan agar lebih ramai sedar dan mungkin dapat membantu mengelakkan kejadian ini.```*

1. Bermula dari segayung siramkan
di telapak kaki.

2. Segayung di betis.

3. Segayung di paha.

4. Segayung di perut.

5. Segayung di bahu.

6. Berhentilah sejenak 5-10 saat.

👉```Kita akan merasakan seperti wap/
angin yang keluar dari ubun-ubun
bahkan meremang, setelah itu
lanjutkan dengan mandi seperti
biasa.```

✅```Hikmahnya: Seperti pada gelas yang diisi air panas kemudian kita isi
dengan air sejuk. Apa yang terjadi?
Gelas akan retak ⚡!!!

🚿Jika tubuh kita .... apa yang retak?
Suhu tubuh kita``` ```cenderung panas dan air itu sejuk, maka yang terjadi jika kita mandi langsung menyiram pada badan atau kepala, angin yang harusnya keluar jadi terperangkap atau boleh membawa maut kerana pecahnya pembuluh darah.```

🚿```Maka sebab itu kita sering menjumpai orang jatuh di bilik mandi tiba-tiba kena 'stroke'. Boleh jadi kita sering masuk angin kerana cara mandi kita yang salah. Boleh jadi kita sering migrain kerana cara mandi yang salah.```

🚿```Cara mandi ini baik bagi semua peringkat umur terutama yang mempunyai sakit diabetes, darah tinggi, kolesterol dan migrain/sakit kepala sebelah.
In shaa Allah..```

Sila kongsi untuk manfaat bersama....

Copy n Paste

#bermuladengansuplemen
#PengedarShakleePapar
#PengedarShakleeSabah
#TeamFabulous-U #Team-iReach
#setkesihatandiri
#setkulitcantik
#setgastrik
#setpenjagaandiri
#vivix #esp-soyprotein
#VitB #SRVitaC+

SET KESIHATAN DIRI - ESP SOY PROTEIN

April 10, 2017 0 Comments

Kenapa #ESP ni mahal sgt ah?? Soya jak pun... Opss ESP shaklee Non GMO 😋

Jom tengok sapa yang perlukan ESP ni dan Kebaikan ESP yang hot ni.
.
Kebaikan ESP shaklee:
.
🌷Untuk wanita yang ingin pregnant atau plan untuk pregnant : ESP pulihara dan pelihara rahim kita.
.
🌷Untuk wanita yang sedang pregnant, ESP kuatkan rahim kita dan bantu pembentukan otot bayi. Protein kan bagus untuk tumbesaran.
.
🌷Untuk wanita yang menyusu anak bertuah dan anak kesayangan : ESP bantu banyakkan pengeluaran susu. Bila kita cukup protein, means kita cukup tenaga. Susu pun berkhasiat.
.
🌷Untuk sesiapa yang nak stabilkan hormon : ESP mengandungi kacang soya, yang kaya dengan isoflavon, ia bantu memulihkan hormon wanita. Keluarkan darah kotor dan gantikan protein yang diperlukan.
.
🌷Untuk sesiapa yang mahu kurus : ESP buat kita rasa kenyang. Nafsu mo makan pun kurang.
.
🌷Untuk sesiapa yang ingin kekal sihat : ESP beri ketahanan badan dan pelengkap nutrient dalam badan kita. Bila semuanya cukup, haruslah boleh lawan penyakit yang datang, in sha Allah.
.
🌷Untuk sesiapa yang nak cantik: ESP buat kulit kita anjal, jadi gebu dan lebih cerah. Nampak berseri gitu. Bila dah cantik, tak perlu la nak makeup tebal2 kan.. Natural Beauty you!
.
🌷Untuk sesiapa yang bercadang untuk puasa : ESP bekalkan tenaga, jadi walaupun puasa kita tak rasa lemah. Lapar dan dahaga tu biasa la, hehehe..
.
Boleh klik www.wasap.me/60103189844

#setkesihatandiri
#stargazers
#fabulousgrup
#shakleedihati
#esp #vivix #setkulitcantik
...........

#pengedarshakleepapar
#pengedarshakleesabah
Dayang Ku Lehainie
www.wasap.my/60103189844
ID 1235833

Sunday, 9 April 2017

TIPS MENJUAL PRODUK MAHAL DI LAMAN SOSIAL

April 09, 2017 0 Comments

Bagaimana menjual produk mahal dengan mudah di Facebook oleh Kak Lya

Tips 1

Pastikan anda tahu dan kenal company, produk dan kekurangan serta kelebihannya. Walaupun anda sendiri tidak mampu memilikinya.

Jangan lupa. Sila jatuh cinta dengan bisnes yang sedang anda buat. Tanpa cinta anda pasti hanya mampu buat sesuatu bisnes hanya seketika sahaja.

Tidak semudah itu menjual sesuatu produk meskipun ia sudah viral. Cabarannya tetap ada. Jika mudah mengapa tak semua orang boleh close sale dengan kacang.
:)

So kawan-kawan betul2 kenal tak dengan produk jualan kawan-kawan?  sekurang-kurangnya kenali leaders anda :)

Jom share ramai-ramai tips yang bermanfaat untuk majukan diri dalam bizon9...

Inipun saya kongsi dari Master Lya

#PengedarShakleePapar/ID1235833
#PengedarShakleeSabah

www.wasap.my/60103189844

#AgenGstarKidsPapar
#SuperAgenGstarkids
#TeamGempakSabah

Saturday, 8 April 2017

TIPS NIAGA ATAS TALIAN

April 08, 2017 0 Comments

Alhamdulillah...selesai satu fasa Dayang belajar dalam selok-belok berniaga

Semoga apa yang Dayang pelajari dapat diaplikasikan dengan rakan-rakan yang lain

Salah satu ilmu yang Dayang nak share di sini :

BAGAIMANA UNTUK KEMBANGKAN EMPAYAR BIZ ON9 ANDA

~ Jual diri secara halal dalam media sosial
~ Bina jenama untuk diri lebih dikenali

Lepas nie, nak SUPERIMPOSE diri kat wall lah heheheh supaya orang tahu apa yang Dayang jual dan apa mesej yang hendak Dayang sampaikan

Bukan nak minta dipuji, tapi sebagai peniaga on9 nie, Dayang kena lebih tonjolkan diri (macam orang yang berniaga di tamu di pasar tue ) agar lebih dikenali dan orang akan lebih cepat tahu apa yang Dayang jual

Nanti lagi Dayang share tips untuk berniaga atas talian

Dayang
#PengedarShakleePapar
#PengedarShakleeSabah

www.wasap.my/60103189844

#PengedarGstarKidsSuplemenMinda

Thursday, 6 April 2017

BLOGGING vs DIARIES

April 06, 2017 2 Comments

Hai semua

Sebagai penulis blogger yang masih amatur dari segi mengayat audiens dengan topics yang dibawa, saya tidak pernah lari dari sifat eager to learn dengan rakan-rakan blogger yang lain

Setakat hari ini, sudah masuk lebih dari 10 entry yang saya tadahkan di blog saya, sedar atau tidak, semua membawa mesej tentang travelog bersama keluarga atau berkaitan dengan consuming some vitamins which helps me healthy and getting pretty cheeewah or some of my growing nephews at our lovely sweetie homeland heheheh

Saya suka menulis. Kadangkala ia boleh mengimbau kisah lama bagaimana saya mula mengenali hatibudi seseorang, kenapa saya perlu sihat sejahtera di samping keluarga, masalah yang saya hadapi dalam hidup seharian, travel sana sini dengan soulmate saya yang comel tue hehehhe

Kalau dulu, saya menulis dalam diari. Menjadi kewajipan saya tiap tahun mesti beli diari, tak kesahlah diary tue tebal atau nipis, yang penting boleh menulis

Tapi tue dulu, masa budak-budak. Beli diari yang comel warna pink, ada gambar barbie sebagai latarbelakang, siap ada kunci lagi. Aduuuuh kenangannya diari tue. Sanggup guna wang saku tiap hari menabung untuk beli diari heheheh kenangan....Bukankah kenangan buat kita lebih matang kan kan

Sekarang, dewasa nie dah mula berjinak dengan blogger, sambil-sambil hari cuti nie, bolehlah blogwalking. Ada juga kerja manfaat dibuat time cuti peristiwa nie heheheh.....Peristiwa lah sangat hahahah

Wednesday, 5 April 2017

BERAT BADAN BERTAMBAH

April 05, 2017 5 Comments


Saya nie jenis tak cerewet kalo nak membuang awal pagi, tapi bila dah pergi sekolah lepas makan sarapan, tetiba nak pula membuang sekali lagi huhuhuhuhu

Pernah sekali, masa tue dalam kelas Tasmik AlQuran, tetiba perut memulas nak ke tandas, dah lah tandas jauh nuuuuuun kat blok pentadbiran, kelas pulak dua tingkat uwaaaaaaa

Bayangkan saya laju-laju jalan nak pergi toilet bilik guru, budak yang tasmik tue sangka saya marah dia sebab hafalan banyak salah.

Sesampai jer tandas, kunci pintu.....huh!!! lega.....( jangan baca ketika nak makan heheheh )...Dulu pernah tanya encik doktor napa cepat sangat saya nie membuang, dia kata metabolisma saya tinggi dan mengakibatkan proses penghadaman saya cepat, badan tak sempat nak serap nutrien huhuhuhu patutlah lancar jer membuang

Dia sarankan amik vitamin B Kompleks agar tubuh mudah serap nutrien....asas vitB Kompleks kan mudah serap air

Makanya saya consume vitB dari klinik

Mungkin jodoh saya dengan vitB Kompleks nie memang serasi, hinggalah sekarang dari umur 28tahun dengan berat 20kg, saya sudah mula tidak muat hampir semua kain baju kurung yang ada.....dan mengejutkan berat saya 40++kg Allahu Akbar.....Tentu korang rasa saya sangat kurang berat dan kurus, dan saya akui saya memang kurus heheheh nanti saya uplod my figure ketika kurus keding.....

Allah itu Maha Kaya....Maha Mengetahui....Dia dengar luahan hati saya....Dan makbulkan niat saya untuk sihat, luaran dan dalaman.....Alhamdulillah 😊😊😊

Sekarang saya sudah boleh makan banyak tanpa 2 3x nak pi toilet hehehhe....Badan pun makin segar

www.wasap.me/60103189844

Tuesday, 4 April 2017

JIKA TERLEWAT SARAPAN

April 04, 2017 0 Comments

Alhamdulillah....#esp dah ada kat HQ....Soy Protein yang sangat LAKU KERAS dan sentiasa habis stok kebelakangan nie

Ibu-ibu akak-akak yang jenis bizi urus anak-anak kat rumah sampai terlepas waktu nak sarapan tue....Esp nie la yang paling best dihadam dulu.....

Bukan haper, Esp nie sangat membantu untuk ibu-ibu gojes yang nak tenaga lebih semasa menguruskan rumahtangga....Apa taknya, mana nak basuh kain baju, anak- anak pula merengek nak itu ini, nak kemas rumah lagi....Tak menang tangan kita...kan kan

Saya nie pulak, kalo dah kelas 7 masa, kekadang terlepas juga makan pagi....Last-last kudap biskut....Alahaaaaai😃😃😃

Dua skup #esp Soy Protein Non-GMO campur kopi O kurang manis....memang terbaiklah untuk jam-jam seterusnya yang super bizi heheheh

Nak tambah setong untuk bulan Ramadhan...Jadi takdalah belum jam 12 lemah gemalai dah nak ngadap pelajar pun longlai heheheh

Nak juga???

www.wasap.me/60103189844

PERLUKAH AMBIL SUPLEMEN?

April 04, 2017 0 Comments

Kenapa kena KONSISTEN makan supplement?

Sebab, selalunya botol pertama berfungsi sebagai detox yang akan buang segala toksin dalam badan kita. That's why kadang-kadang jerawat akan tumbuh meliar kat muka masa makan botol pertama tu.

Jangan risau jangan gelisah, tu tandanya toksin sedang dibuang dari badan uols dan tugas uols di sini hanya perlu tambahkan kuantiti air dalam badan so that proses pembuangan toksin tu akan berjalan dengan lancar. 😚

Digalakkan untuk mengambil sekurang-kurangnya 3 botol supplement untuk tengok sama ada supplement tu berkesan ke tidak. Tapi take note di sini, penerimaan dan tindakbalas setiap orang TIDAK SAMA ye. Sesetengah orang agak cepat, sesetengah orang agak mengambil masa. 😊

Kesimpulannya, janganlah berputus asa sekiranya botol pertama masih tiada kesan ketara sebab badan kita tak sama dengan orang lain. ✌Jangan la baru sebotol awak dah dok cakap tak berkesan. Dah dok sibuk makan suppliment lain.. Pegang ayat ni.
💗ORANG YANG SABAR BESAR GANJARANNYA💗

JOM HEBAT BERSAMA SHAKLEE

April 04, 2017 3 Comments

Cantik kan shaker ni.

Nak kena beli taw sebab tiada lagi shaker ni, sekarang eksklusif untuk ahli baru ja tau.

Cara dia senang ja,
1. Daftar jadi ahli Shaklee dengan bayaran rm68.90
2. Buat pembelian sekurang-kurangnya 100UV
3. Layak beli shaker cantik dan berkualiti ni dengan harga rm19.08 sahaja ❤

Kelebihan jadi ahli Shaklee? Of course lah boleh beli vitamin dengan harga ahli yang jauh lebih murah dari harga bukan ahli.

Lepas tu kalau pembelian kita sampai 150uv, kita layak dapat bonus sudah. Dari situ, boleh la bisnes kalau mau bisnes kan.

Kalau just untuk makan sendiri pun, kira dapat cash back, sudah cukup bagus kan. Hihi. Beli harga murah, dapat cash back lagi ❤

Best kan....nak tak??? Dayang sedia bantu

www.wasap.me/60103189844

Monday, 3 April 2017

TRAVEL KESEKIAN KALI

April 03, 2017 3 Comments

travel kali ini terasa terbatas, dengan hujan dan ribut petir silih berganti. Nampaknya usahawan kedai dobi dah boleh kaut keuntungan yang berlipat kali ganda dari biasa. Apa tidaknya musim tengkujuh makin kunjung tiba.

Duduk di kerusi plastik merah tepi kedai dobi. Sambil mata acapkali dialihkan ke luar kedai, yang sarat dengan pejalan kaki dan bunyi hon kenderaan yang menuju ke destinasi masing-masing.

eeeeeerrrrmmmm, satu keluhan dilepaskan, ruginya tak dapat pergi sana sini seperti travel sebelum ini

Punat digital mesin basuh ditekan ke digit 25minit setelah token dimasukkan. Kain berputar dan kelihatan sabun dan air bersilih ganti terpancur  keluar dari salurannya. Aaaahh, tak kisahlah tak dapat kemana-mana travel nie. Janji yang tersayang sentiasa di sisi....Itu sudah pasti.

25minit hampir tamat, baiklah beredar ke gerai ABC Nasi Kandar Jalan Tun Sambantan, pekena kopi O tarik dan Nasi Kandar Special. Lepas juga lapar tak bersarapan tadi

Anggur Muscadine

April 03, 2017 2 Comments

Anggur boleh dikategorikan kepada 3 warna utama : Anggur merah, anggur hitam dan anggur hijau

Terdapat 8,000 jenis anggur di dunia ini memberikan manfaat yang sangat banyak dan luar biasa kepada kesihatan

Bermula dengan kulit, isi dan bijinya

Hah!! Sini kawan-kawan ibu-ibu akak-akak, nak bagitau nie....heheheh seriusnya menerangkan.....Takpa info-info ini mengajak kita untuk mengenali sifat anggur tersebut sebab saya nie penggemar anggur

Ok, back to the infomation....salah satu anggur yang nak saya ketengahkan kepada ibu-ibu akak-akak adalah ANGGUR MUSCADINE

Taw tak anggur MUSCADINE nie haper? Taw beli jak kan cam saya 😆😆😆😆

Apa itu anggur MUSCADINE?? Anggur nie ibu-ibu akak-akak tumbuh semulajadi ditempat yang PANAS dan LEMBAB, berlainan dengan anggur-anggur lain seperti yang kita sedia maklum, memerlukan tempat SEJUK dan DINGIN

Kerana pertumbuhan alam sekitarnya yang unik dan cahaya matahari yang kuat, ia mengandungi RESVERATROL ( ANTI-OKSIDAN ) dan POLIFENAL ( KELOMPOK ZAT KIMIA YANG DITEMUKAN PADA TUMBUHAN ) yangmana juga mempunyai ASID ELLAGIK dalam kepekatan yang tinggi, satu phyto nutrient yang tidak dijumpai di dalam anggur jenis lain dan telah menunjukkan yang ia mempunyai ciri-ciri menghentikan kimia penyebab KANSER, ANTI-VIRUS dan ANTI-BAKTERIA

Banyak lagi ilmu yang boleh kita perolehi tentang anggur MUSCADINE nie....kalau nak lebih info, boleh klik MR GOOGLE dan TAIP ANGGUR MUSCADINE....Terdapat pelbagai blog yang membincangkan tentang khasiat ANGGUR MUSCADINE nie....Dah baca, jom sebarkan ilmu yer

Dan kalo nak rasai sendiri rasa ANGGUR MUSCADINE tue, dalam #vivix pun ada heheh

Nak sekali ker???

www.wasap.me/60103189844/nakvivix

Follow Us @u.shine.im.queen