Thursday, 12 January 2017

MASIH DI SINI

January 12, 2017 0 Comments

sambil baring2 melihat televisyen...mata meneliti henpon sambil jari ligat memainkan papan kekunci...menaip aksara2 kata untuk dijadikan satu cerita

melihat seorang ustaz baru selesai melayari internet di depan meja komputer sekolah...dia berdiri dan berjalan sambil menjinjing jaket hitam sambil menyapa bila saya akan balik

saya hanya tersenyum dan membalas sapaannya menyatakan akan balik bersama sepupu merangkap kerani sekolah

hawa panas menerobos masuk melalui pintu yang dibuka....mata seakan2 tertutup dek panahan silau cermin depan kereta ustaz tadi

sambil melilau mata mencari fail RPT...tangan masih ligat menaip bait2 kata untuk diterbitkan dalam blog. Air di botol makin kosong dan langkah pantas dicapai untuk diisi. Penat masih belum hilang dan tekak masih haus dek hawa panas mentari petang

Sunday, 8 January 2017

JAUH PERJALANAN LUAS PEMANDANGAN

January 08, 2017 0 Comments

bila travel sesorang nie....rasa seperti bebas....

tanpa memikirkan tentang hal kerja ataw gosip2 panas yang melambak....huh!!!

muka selsema dengan batuk.....tak jadi masalah sangat....

sebab.....

ada C yang sentiasa mendampingi....tapi kelmarin kena juga telan actifast sebab sejuk memanjang tapi badan hot and spicy plak hahahahah....ok daku kena hadam juga

lepas nie.....nak sekali bawak B plak sebab kalo gabungan B dan C nie.....mantap!!! confirm hingus tak mengalir laju jer masa nak sujud heheheheh

apa2 pun....rini departure kul5.15.....sejam lagi.....

selamat kembali bekerja guys!!!

ooowh...before that....thank you shaklee for taking care of me....i appreciate the moment

Wednesday, 4 January 2017

rahsia Al-Kahfi

January 04, 2017 0 Comments

setiap yang berlaku itu ada hikmahnya

arwah ibu selalu pesan, kalo saya susah aty p baca quran.....surah Al-Kahfi

khasiat surah Al-Kahfi nie banyak....salah satunya buat hati tenang

semasa kenduri arwah mak tahun lalu, saya demam.....saya tak boleh bangun.....mungkin terkejut dengan pemergian mak secara tiba2

banyak saudara mara yang datang, bisik kat telinga.....kena redha kalo ajal mak dah sampai....dan kami adikberadik sudah memang sedia maklum sekiranya ajal mak sampai....

malam masa jaga mak, saya genggam jari dia.....bisik dalam ati, saya redha....masa sujud maghrib malam tu pun saya redha pemergian dia....Allahu Akbar....esok subuh usai ditukar lampin dan lap2 badan....mak menghembuskan nafas kali terakhir di sisi anak buah dan ibunya.....tenang dan damai....sempat dibisikkan selawat dan syahadah....dia angguk mengerti dan perlahan menghembuskan nafas.....

begitu mudah perjalanan mak....

sejak hari itu, saya amal surah Al-Kahfi di samping surah Al-Waqiah dan Yasin.....hadiah untuk mak....setiap hari sehingga kini.....

setiap kesedihan itu ada gembiranya kelak....

malam nie....rezeki mencurah2....ada saja yang oder suplemen.....Allahu Akbar.....

semoga rezeki halal ini menjadi pemangkin semangat untuk usaha lebih lagi...untuk masa depan....inshaAllah

Sunday, 1 January 2017

APA ITU VIVIX???

January 01, 2017 0 Comments

Anggur boleh dikelaskan kepada 3 warna utama : anggur merah. Anggur hitam dan anggur hijau

Terdapat 8,000 jenis anggur di dunia dan semua jenis anggur ini memberikan manfaat yang sangat banyak dan luar biasa kepada kesihatan kita.

Bermula dengan kulit, isi dan bijinya

Hah!!! Sini kawan2 ibu2 akak2, nak bagitaw nie…hehehe kalau tadi serius penerangan tue….sedikit sebanyak mengajak kita untuk mengenali sifat anggur tue sebab saya nie penggemar anggur.

Salah satu anggur yang saya nak ajak ibu2 akak2 semua adalah ANGGUR MUSCADINE…taw tak anggur muscadine ni haper?? Taw beli anggur jak kan cam saya….hehhehehe

Apa itu anggur muscadine???? Anggur nie ibu2 akak2 tumbuh semulajadi ditempat yang PANAS dan LEMBAB, berlainan dengan anggur lain yang memerlukan tempat sejuk dan dingin.

Kerana pertumbuhan alam sekitarnya yang unik dan cahaya matahari yang kuat,ia mengandungi RESVERATROL (ANTI-OKSIDAN) dan POLIFENAL ( KELOMPOK ZAT KIMIA YANG DITEMUKAN PADA TUMBUHAN) yangmana juga mempunyai ASID ELLAGIK dalam kepekatan yang tinggi, satu phyto nutrient yang tidak dijumpai di dalam anggur jenis lain dan telah menunjukkan yang ia mempunyai ciri-ciri menghentikan kimia penyebab kanser, anti virus dan anti bakteria

Fuh!!! Jenuh jejari menaip fakta harini heheheheh iyalah….nak belajar kena tumpu perhatian dengan ilmu yang baru dipelajari nie kan….banyak lagi fakta tentang ANGGUR MUSCADINE nie….ibu2 akak2 yang nak taw lebih lanjut lagi…boleh klik GOOGLE DAN TAIP ANGGUR MUSCADINE…..banyak blog2 yang anda boleh baca dan share dengan kawan2 lain

Tapi kalo nak rasai sendiri rasa ANGGUR MUSCADINE tue, dalam VIVIX pun ada

Bulan nie ada promosi twinpek kepada penggemar2 anggur tue….khasiatnya banyak….jap lagi kita borak sat ek

010.318.9844


alhamdulillah.....on track again

January 01, 2017 0 Comments

kelmarin.....hubby rasa sengal2 badan....mujur dapat telan oste dan B dengan jayanya

selalu, kalo nak telan pills nie confirm hubby akan kata tak sedaplah, bau lah, besar sangatlah dan pelbagai alasan baby2 lagi sebab dia taknak makan suplemen

bila rasa kebas2 jari sebab lama drive nak p memana....mulalah ngaduh itu ini begitu begini.....iyolah hubby....saya layan jer omelan dia.....tapi sebelum tue.....makan oste dulu ek....hehehehhehe

esoknya bila cergas jer dia bangun dan laksanakan aktiviti ibadah dia....barulah saya tanya....ok tak rasa badan.....dengan seloroh dia mesti akan kata.....sayang doktor kecik abang

hahahahah iyalah bang.....jom siap2 p keja.....kang tak pasal2 rini cuti plak hehehehhe


Follow Us @u.shine.im.queen