Sunday, 31 December 2017

OMEGAGUARD SHAKLEE; Minyak Ikan paling tulen di dunia

December 31, 2017 0 Comments

OmegaGuard Shaklee diekstrak dari ikan laut air sejuk ( sardin, mackerel, herring, anchovies ) di perairan negara Jepun
.
.
Ia bukan dari hati minyak ikan. Omega Guard adalah 3 kali lebih tumpat dari ketumpatan hati minyak ikan
.
.
Berbanding daripada produk omega di pasaran, Omega Guard Shaklee merupakan minyak ikan paling tulen di dunia yang mengandungi rangkaian spectrum penuh 7 jenis asidlemak Omega 3 semulajadi termasuk EPA, DHA, ALA dan banyak lagi
.
.
Satu sajian Omega Guard dapat membekalkan 905mg asid-lemak omega-3 EPA dan HDA.  Kebanyakkan pengusaha pengusaha kilang menggunakan kaedah penyulingan tekanan tinggi untuk mengekstrak minyak ikan, akan tetapi kaedah ini bukan hany memusnahkan sesetengah nutrien, malah tidak boleh menapis kandungan logam yang membahayakan kesihatan
.
.
Shaklee menggunakan kaedah ultratulen bergred farmaseutikal teknologi terkini untuk menghasilkan Omega Guard
.
.
Ia dihasilkan melalui suatu proses penyulingan proprietari tiga molekul untuk mengekstrak asid lemak omega-3 yang paling tulen dan paling semulajadi sementara menyingkirkan bahan berbahaya seperti plumbum, merkuri, arsenik, kadmium, dioksin dan PCB ( polychlorinated biphenyl - merupakan bahan kimia industri yang sangat toksik )
.
.
Nak cuba? Boleh oder dengan Dayang k
.
.
http://pengedarshakleepapar
Dayang 010 318 9844
#pengedarshakleepapar
#shakleeeffect
#shakleelovers
#OmegaGuard
#minyakikanterbaikdunia
#PromoOmegaJanuari
#setkesihatandiri
#setresdung
#setgastrix
#setkulitcantik
#vivixlovers
#instaaddict
#blogger

Saturday, 30 December 2017

SURVIVOR FROM SLIPDISC MINOR

December 30, 2017 0 Comments

Salam semua, salam sejahtera, salam ukhuwah dan salam 1Malaysia

Dayang ingin kongsi pengalaman bagaimana mula terjatuh cinta dengan shaklee

Dulu badan Dayang kurus sangat, saiz pinggang yang paling besar pun dari bangku sekolah hanya 19cm kah kah kah sangat damit ( kecik ) bilang orang Sabah

Kerap diejek tulang bergerak ketika dibangku sekolah, sebab pipi cengkung...Apakan daya, makan berkali kali bagaimanapun memang tidak besar besar

Suatu hari, ketika bersiar siar di salah satu kompleks membeli belah, Dayang terserempak dengan seorang guru yang pernah mengajar di sekolah menengah dahulu

Dulu dia kurus sangat, Dayang tanyalah bagaimana cikgu sihat sangat nie. Dia kata dia ambil ESP dan Vitamin B Shaklee, dan dia sarankan agar Dayang juga ambil vitamin tersebut

Oleh kerana pada mula mula consume ESP, rasa tak sedap sangat, tahulah rasa macam soya tawar, tapi hadam saja. Tak habis pun setong, Dayang biarkan begitu saja. Bertahun tahun juga tak jumpa cikgu tue sebab Dayang sudah bekerja jauh

Pada penghujung 2014, Dayang mengalami pengalaman buruk dimana tulang belakang T3 hingga L5 Dayang makin menipis dan menghimpit saraf sebelah kanan

Dayang hampir tidak dapat berjalan. Sakitnya, hanya airmata menemani setiap langkah

Doktor cadangkan untuk buat MRI, Dayang hanya angguk dan faham, jika sudah sampai kepada MRI pasti penyakit Dayang serius walau kata doktor masih dalam peringkat awal kes

Dayang menangis, Allah pilih Dayang agar terus tabah. Suami banyak bagi sokongan. Kata dia, kita buat cara rawatan alternatif dulu

Pergi klinik, painkiller saja diberi kerana mereka tetap sarankan MRI

Pergi pakar Xray pula, masih boleh diubati ( tak ubat takda apa rawatan susulan ) tapi Dayang dapat tengok keadaan tulang

Pergi berurut. Part nie, Dayang tak dapat tidur seminggu sebab asal baring saja, perit sakit dari belakang hingga ke kaki. Kena tidur duduk, tapi masih juga tidak dapat tidur. Maka berjagalah sepanjang malam, hanya terlelap ketika jam10

Suami pernah tidak pergi kerja kerana sama sama tidak dapat tidur kerana Dayang menangis setiap kali mahu tidur. Dia tolong urut belakang dengan minyak panas, hinggalah Dayang terlelap barulah dia turut tidur sama

Kemudian, Dayang teringat pernah seorang kawan terima vendor Shaklee di kedai dia. Dayang terus minta nombor Nida Syam untuk bertanya tentang vitamin apa paling bagus untuk tulang

Dia syorkan Dayang ambil #ostematrix untuk tambah kalsium dan kurangkan sengal sengal badan. Dia juga syorkan Dayang ESP untuk pulihkan gastrik Dayang. Alamak ESP lagi huhuhu agaknya memang jodoh Dayang dengan ESP belum habis

Ostematrix Dayang beli 3botol terus sebab masa itu ofer. Nida cadang masuk ahli, tapi Dayang belum terbuka hati nak join mana mana club. Tahulah sangat banyak kad ahli hehehe

Belum habis disitu sahaja, oleh kerana guna sebotol oste hanya untuk sebulan, maka bulan yang seterusnya Dayang kena lagi beli dan terpaksalah tunggu stok lama

Akhirnya Dayang join ahli. Rupanya join ahli lagi berbaloi. Benefit sangat banyak

Bukan itu sahaja, malah 6bulan selepas consume ostematrix, Dayang sudah boleh panjat tangga kelas yang selama ini Dayang trauma. Bukan sebab apa, setiap kali naik, 2 3 minit berhenti, masa juga banyak terbuang kerana mengambil masa yang lama untuk berjalan ke kelas yang hanya memerlukan 3minit untuk sampai

Sekarang, Dayang makin beransur pulih, walau tidak seperti dulu, tapi sekurang kurangnya panjat tangga tingkat3 sambil berlari sudah boleh senyum senyum

Pengalaman ini Dayang tidak akan lupakan, terima kasih Allah kerana temukan Dayang kembali dengan Shaklee dan orang orang yang sangat baik di sisi Dayang. Terima kasih juga kepada sis Nida kerana banyak consult dalam bab suplemen

Hanya Allah sahaja yang dapat beri ganjaran kepada mereka mereka ini

Wassalam

Dayang
Kongsi sebagai pengalaman bersama

Thursday, 21 December 2017

PROMO PENGHUJUNG TAHUN; VIVIX SIRAP SUPERB

December 21, 2017 0 Comments

Khas untuk peminat #vivix, bulan ni ada promo Twinpack
.
Sape yang dah lama nak rembat, maka elok la rembat bulan ni tau.
.
Sebab apa?
Sebab kalau beli bulan ni, korang akan dapat;
.
1. Keahlian PERCUMA (jimat RM68.90)
2. Less 5% ( jimat RM40.80)
3. Bonus Tunai (RM36.10)
4. Pos PERCUMA (jimat RM10.60)
.
Beli Vivix Twinpack Promo pertama anda hari ini, anda akan UNTUNG sehingga RM155 berbanding ahli shaklee yang lain!
.
Ada satu ofer lagi pulak
.
Beli 6 botol dapat free sebotol tahu
.
Best tak best?
.
Klik saja link dibawah ini....terus direct wasap Dayang
.
http://pengedarshakleepapar.wasap.my
.
Dayang
#pengedarshakleepapar
#shakleeeffect
#shakleelovers
#vivixlovers
#PromoVivixNovember
#Freepostage
#5%bonus
#freemembershipshaklee 
#jomjoinTeamDayang
#setawetmuda
#setkulitcantik
#setkecantikan
#AntiAging
#supplements
#Titaniumfamily
#StarGazer
#FabUteam
#instaaddict
#blogger

Wednesday, 20 December 2017

CARA MENJAGA KESIHATAN TULANG

December 20, 2017 0 Comments

Pernah tak bila kita sedang senaman, terasa seperti kriuk kriuk kat badan?

Atau rasa seperti sengal sengat kat lutut bila lama terdedah dengan cuaca sejuk?

Atau rasa perit di belakang ketika angkat barang?

Hah!! itu maknanya tulang kita sudah semakin hilang nutrisi kalsiumnya tue

Bukan setakat orang tua saja tau boleh rasa keadaan nie, kadang Dayang yang baru 30an pun dah alami masalah begini

Okey, tips kali ini Dayang nak ajak pembaca Cara Menjaga Kesihatan Tulang

1) Pengambilan Kalsium adalah untuk mengurangkan kehilangan jisim tulang dan mengurangkan risiko patah tulang iaitu tulang yang mengelilingi sumsum tulang belakang

2) Pengambilan kalsium semasa kanak kanak misalnya dalam susu dapat menyebabkan jisim tulang lebih tinggi di masa dewasa

Peningkatan kepadatan tulang dapat mengurangkan risiko patah tulang di kemudian hari

3) Kalsium juga dapat memberi manfaat dalam sistem tubuh yang lainnya dengan mengurangkan tingkat tekanan darah dan kolestrol

4) Kalsium dan Vitamin D dapat membantu mencegah hilangnya gigi pada orang dewasa yang lebih tua

Justeru, Dayang cuba amalkan OSTEMATRIX dalam keperluan harian Dayang setiap hari

1biji tablet Ostematrix bersamaan dengan segelas susu

Malah, ia juga mampu mengurangkan formasi batu karang atau batu hempedu

Dayang
#pengedarshakleepapar
http://pengedarshakleepapar.wasap.my

Tuesday, 19 December 2017

OSTEMATRIX; Teman kembara dan tidur lena

December 19, 2017 2 Comments
Bila travel, Dayang tidak akan pernah lupa untuk membawanya
Ostematrix memang teman istimewa Dayang
Bagaimana boleh jadi begitu??
Senang aja bha
Okey, begini.....Dayang share Apakah manfaat OSTEMATRIX kepada kita?
.
.
◇ Menguatkan tulang - Menghalang osteoporosis, menguatkan kuku, gigi, sistem saraf. Ia juga merawat tulang retak, osteomalacia ( ricket dewasa ), eczema, kekjangan, gusi berdarah dan merangsang darah untuk memekat .
.
◇ Memperbaiki kekejangan dan kebas kebas - Pengambilan 600mg kalsium sebelum tidur akan memperbaiki kebas kebas, kekejangan, sakit sendi dan artritis
.
.
◇ Meringankan stress - Ianya mengimbangi tekanan darah; memelihara denyutan jantung, impuls saraf, penenang saraf - malah menggalakkan tidur selesa, memperbaiki jantung berdebar, gementar, mimpi buruk dan stres. Juga memperbaiki depresi, mood swing, sakit kepala dan pitam
.
.
◇ Memperbaiki masalah haid - Kajian menunjukkan dengan pengambilan 1000gm kalsium dan magnesium serentak meringankan sakit waktu haid dan membantu membuang air kecil .
.
◇  Memperbaiki hiperaktiviti perut dan sakit gastrik .
.
◇ Vitamin D - Didapati mampu merawat penyakit rickets. Ia meningkatkan penyerapan kalsium dan fosforus untuk untuk meningkatkan ketumpatan tulang, menguatkan kerangka, memperbaiki periodontal. Vegetarian, yang kurang terdedah pada matahari, individu melebihi 55 tahun, wanita hamil dan kanak kanak perlu mengambil vitamin D
.
.
Sebiji Ostematrix = 1 gelas susu tinggi kalsium = 80 biji badam
.
.
Hah!! thats why lah Dayang suka bawa oste nie kemana mana
.
.
Best tak best?
.
.
Dayang
#pengedarshakleepapar
http://pengedarshakleepapar.wasap.my

Monday, 18 December 2017

Fungsi Magnesium dan kalsium dalam Ostematrix

December 18, 2017 0 Comments

Pernah rasa kebas atau cramp kaki ketika tidur malam?

Menjadikan tidur malam tidak lena?

Seterusnya mengganggu emosi bila bangun pagi?

Ini disebabkan oleh kekurangan kalsium dan magnesium dalam tulang kita

Badan kita memerlukan pengambilan 600mg kalsium yang mana boleh membantu memperbaiki kebas kebas, kekejangan, sakit sendi dan artritis

Kalsium Ostematrix Shaklee, paling seimbang memastikan kadar penyerapannya adalah 99%. Formulanya unik, dibuat dari mineral semulajadi dan garam mineral dari Laut Mati

Ia mengandungi kalsium, magnesium, fosforus dan vitamin D, zinc, kuprum, manganes dan boron

Nutrien nutrien ini perlu diambil bersama untuk penyerapan oleh tubuh dan menghalang endapan sesetengah mineral

Kajian telah membuktikan supplemen kalsium akan meningkatkan ketumpatan tulang wanita yang terlah berumur secara berkesan

Ostematrix juga diamalkan oleh ibu ibu yang mengandung untuk keselesaan sepanjang kehamilan

Untuk oder, klik sahaja link di bawah ini

http://bit.ly/2gkZeML

Dayang
#pengedarskleepapar
http://pengedarshakleepapar.wasap.my

Sunday, 17 December 2017

Topup kalsium dalam kembara

December 17, 2017 4 Comments
Dayang suka travel

Tapi bila balik otel, sudah tentu penat

Kadang bila penat, mata taknak pejam pulak

Makanya berjagalah sepanjang malam

Eeemmmm then Dayang godeklah tips Bagaimana Nak Dapatkan Tidur Yang Lena bila traveling

Antaranya : -

1) Minta kawan atau ahli keluarga untuk buat urutan refleksologi di bahagian kaki. Ini akan mengurangkan rasa sengal pada bahagian badan dan melegakan penat

2) Mandi air panas boleh mengurangkan lenguh badan ketika berjalan jauh atau kurang rehat ketika travel. Dayang suka kalo lepas jenjalan, mandi air panas. Biarkan beberapa minit pancuran air terkena pada badan terutama bahagian bawah badan

3) Minum susu / choco panas juga boleh membantu menyegerakan rasa mengantuk. Rasa dan aroma choco boleh menenangkan fikiran, cuba try

4) Selain itu, Dayang sentiasa bekalkan diri dengan Ostematrix Shaklee. Bukan setakat lena sepanjang malam, bangun esok pagi, lenguh lenguh badan juga hilang

Dayang telan 4biji oste

Thats why perlukan kalsium dalam diet  kan

http://pengedarshakleepapar.wasap.my

Wednesday, 29 November 2017

Promo Vivix dan Keahlian Percuma

November 29, 2017 0 Comments

PROMOSI HEBAT
.
Khas untuk peminat #vivix, bulan ni ada promo Twinpack
.
Sape yang dah lama nak rembat, maka elok la rembat bulan ni tau.
.
Sebab apa?
Sebab kalau beli bulan ni, korang akan dapat;

1. Keahlian PERCUMA (jimat RM68.90)
2. Less 5% ( jimat RM40.80)
3. Bonus Tunai (RM36.10)
4. Pos PERCUMA (jimat RM10.60)
.
Beli Vivix Twinpack Promo pertama anda hari ini, anda akan UNTUNG sehingga RM155 berbanding ahli shaklee yang lain!
.
Klik saja link dibawah ini....terus direct wasap Dayang
.
http://pengedarshakleepapar.wasap.my
.
Dayang
#pengedarshakleepapar
#shakleeeffect
#shakleelovers
#vivixlovers
#PromoVivixNovember
#Freepostage
#5%bonus
#freemembershipshaklee 
#jomjoinTeamDayang
#setawetmuda
#setkulitcantik
#setkecantikan
#AntiAging
#supplements
#Titaniumfamily
#StarGazer
#FabUteam
#instaaddict
#blogger

Monday, 27 November 2017

Kepentingan kolagen kepada tubuh

November 27, 2017 0 Comments

Semakin kita menua, tubuh kita menghasilkan semakin kurang kolagen

Ini akan mengakibatkan kedutan dan garis halus pada wajah terutamanya makin ketara, di samping kulit semakin kendur

Umur bukanlah hanya faktor yang menyebabkan kekurangan kolagen di dalam tubuh kita

Kerosakan kolagen juga boleh dipercepatkan dengan faktor luaran seperti matahari, radikal bebas di udara, air dan nutrisi, merokok dan lain lain

Jadi, bagaimana untuk kekal awet muda dan kulit makin segar dan anjal?

++++++++++♡++++++++++

1. Apply krim SPF yang boleh menghalang sinaran ultraviolet tidak terus mengenai kulit wajah

Atau elak berada terlalu lama di kawasan yang terdedah dengan pancaran matahari

2. Pakai payung ketika berada di luar rumah. Ini juga boleh mengelakkan diri dari terkena sinaran uv secara langsung

3. Minum banyak air juga mampu menjadikan kulit lembab sepanjang hari. Kulit kering lebih menggalakkan kedutan tahu

Dayang sarankan Shaklee Collagen Powder suplemen yang mana dihasilkan daripada sisik ikan merah laut dalam yang kaya dengan kolagen dan amat mudah diserap oleh tubuh

Best tak best?

Klik jer esell Dayang ini 👇👇 untuk oder guna id shaklee Dayang ek

http://bit.ly/2BrPARz

@

wasap Dayang direct

http://pengedarshakleepapar.wasap.my

Dayang
Suka kulit awet muda sampai orang kata kita masih 20an
#pengedarshakleepapar

Manfaat Lobak Ungu Pada Tubuh Kita

November 27, 2017 0 Comments

Lobak Ungu? adakah lobak warna lain selain putih dan merah seperti yang ada di pasaraya kita?

Okok...Jom sama sama Dayang kongsi ilmu mengenai LOBAK UNGU ini

++++++++++++++++++++++

Dikatakan Lobak Ungu ini berasal dari Negara Ancient Persia ( Afghanistan / Iran ) sejak beribu tahun dahulu. Waaaah!! patutlah jarang nampak lobak nie

Dipercayai sebelum kurun ke16, kesemua lobak berwarna ungu dan kuning. Oh!! begitu pulak ya

Apa Manfaat Lobak Ungu Kepada Kita

1. Kandungan anti-oksidan yang tinggi berbanding lobak biasa

2. Ia berfungsi untuk melindungi sel badan daripada rosak, punca kepada pelbagai jenis penyakit

3. Lobak ungu mempunyai sifat anti-radang yang dapat melegakan kesakitan sendi

4. Juga anti-carcinogen yang membantu mengurangkan risiko penyakit kanser. Ia dapat membantu tubuh melawan penyakit

5. Anti-viral yang membantu tubuh melawan virus dan bakteria

6. Kandungan Vitamin A dalam lobak ungu juga tinggi dan ia membantu tubuh kekalkan kesihatan dan penglihatan yang baik

Yang bestnya, untuk mendapatkan semua kebaikan Lobak Ungu yang jarang ditemui di pasaran ini, boleh kita dapati dalam sebotol VIVIX shaklee

Hebat tak hebat

Dah cuba pasti nak lagi taw

http://bit.ly/belivivix

Dayang
Penggemar Vivix
#pengedarshakleepapar

Saturday, 18 November 2017

BARANGAN PENJAGAAN BAYI SHAKLEE : SELAMAT.MESRABAYI.ORGANIK

November 18, 2017 0 Comments

Exclusive untuk ibu ibu dan bakal ibu
.
#setpenjagaanbayi yang akan launching 20hb November ini
.
Tinggal berapa hari lagi kan
.
Dayang siap siap open oder untuk mereka yang sedang mencari cari set penjagaan bayi taw
.
Set ini didatangkan dengan 3 item
.
Mandian, Losyen dan Minyak urutan khusus untuk bayi
.
Kenapa Dayang teruja ofer pada ibu ibu?
.
Sebab barangan ini tidak mengandungi paraben dan selamat untuk digunakan oleh bayi
.
Best tak??
.
OPEN ODER KLIK PADA LINK DIBAWAH
.
http://pengedarshakleepapar.wasap.my
http://pengedarshakleepapar.wasap.my
http://pengedarshakleepapar.wasap.my
.
Terus kepada wasap Dayang
.
Psssst!! barangan ini didatangkan dengan beg khas dan tuala, sweet sangat untuk raikan bayi yang baru lahir
.
Terujanya Dayang
.
Dayang
#pengedarshakleepapar
#shakleeeffect
#shakleelovers
#setpenjagaanbayi
#PromoShakleeNov
#SAFE.GENTLE.ORGANIC
#setkecantikan
#setkulitcantik
#Titaniumfamily
#StarGazer
#FabUteam
#instaaddict
#blogger

Wednesday, 15 November 2017

PROMOSI SHAKLEE NOVEMBER INI

November 15, 2017 0 Comments

PROMOSI HEBAT
.
Khas untuk peminat #vivix, bulan ni ada promo Twinpack
.
Sape yang dah lama nak rembat, maka elok la rembat bulan ni tau.
.
Sebab apa?
Sebab kalau beli bulan ni, korang akan dapat;

1. Keahlian PERCUMA (jimat RM68.90)
2. Less 5% ( jimat RM40.80)
3. Bonus Tunai (RM36.10)
4. Pos PERCUMA (jimat RM10.60)
.
Beli Vivix Twinpack Promo pertama anda hari ini, anda akan UNTUNG sehingga RM155 berbanding ahli shaklee yang lain!
.
Klik saja link dibawah ini....terus direct wasap Dayang
.
http://pengedarshakleepapar.wasap.my
.
Dayang
#pengedarshakleepapar
#shakleeeffect
#shakleelovers
#vivixlovers
#PromoVivixNovember
#Freepostage
#5%bonus
#freemembershipshaklee 
#jomjoinTeamDayang
#setawetmuda
#setkulitcantik
#setkecantikan
#AntiAging
#supplements
#Titaniumfamily
#StarGazer
#FabUteam
#instaaddict
#blogger

KENAPA PERLU PILIH VITA B COMPLEX SHAKLEE

November 15, 2017 0 Comments

Manfaat Utama B-Komplex Shaklee
.
.
Menukar makanan kepada tenaga – bantu penghadaman, menukar lemak, karbohidrat dan protin kepada tenaga dan sekaligus mengurangkan masalah
keletihan/kelesuan
.
.
Melawan tekanan – memastikan kesihatan fungsi saraf, sekaligus meredakan sakit kepala, tekanan, kemurungan dan insomnia
.
.
Membantu tumbesaran – menggalakkan tumbesaran yang sihat dan normal bagi bayi dan kanak-kanak. Membantu pembinaan DNA dan sel-sel baru serta mengurangkan risiko kecacatan otak atau tulang belakang
.
.
Rambut beruban dan gugur – membaiki masalah kulit kepala, kelemumur, rambut gugur, beruban dan mengekalkan kesihatan rambut
.
.
Baik untuk mata – mengurangkan masalah keletihan mata, mencegah katarak, meningkatkan kualiti pengelihatan,perkasakan memori dan daya pemerhatian/fokus
.
.
Mencegah anemia – membantu pembentukan sel darah merah yang sihat dan antibody, merangsang sirkulasi darah dalam tubuh, merendahkan paras sistin untuk kesihatan kardiovaskular, merawat atau mencegah anemia, sakit kepala, pening, lemah semangat, keletihan, migraine, muntah-muntah, mabuk darat atau
laut
.
.
Meredakan senggugut – baik untuk masalah senggugut (PMS), meredakan kerisauan, keresahan dan masalah penghadaman, terutamanya mereka yang
mengambil ubat hormone dan ubat tahan sakit
.
.
Mencegah perlcche – dikenali juga sebagai kerekahan mulut (mouth chilitis), mencegah jangkitan lidah (glossitis) dan nafas berbau
.
.
Detoksifikasi – meredakan alahan
.
.
Sesiapa yang ada simptom di atas, jom cuba #VitaBcomplex
.
.
Klik pada link dibawah ini untuk terus ke wasap Dayang

http://pengedarshakleepapar.wasap.my

Dayang sedia melayan pertanyaan dan oder anda
.
.
Dayang
#pengedarshakleepapar
#shakleeeffect
#shakleelovers
#VitaBcomplex
#OmegaGuard
#minyakikanterbaikdunia
#PromoVivixNov
#setkesihatandiri
#setresdung
#setgastrix
#setkulitcantik
#vivixlovers
#instaaddict
#blogger

Monday, 6 November 2017

MINYAK IKAN TERBAIK DUNIA

November 06, 2017 0 Comments
OmegaGuard Shaklee diekstrak dari ikan laut air sejuk ( sardin, mackerel, herring, anchovies ) di perairan negara Jepun.
Ia bukan dari hati minyak ikan. Omega Guard adalah 3 kali lebih tumpat dari ketumpatan hati minyak ikan.
Berbanding daripada produk omega di pasaran, Omega Guard Shaklee merupakan minyak ikan paling tulen di dunia yang mengandungi rangkaian spectrum penuh 7 jenis asidlemak Omega 3 semulajadi termasuk EPA, DHA, ALA dan banyak lagi.
Satu sajian Omega Guard dapat membekalkan 905mg asid-lemak omega-3 EPA dan HDA.   Kebanyakkan pengusaha pengusaha kilang menggunakan kaedah penyulingan tekanan tinggi untuk mengekstrak minyak ikan, akan tetapi kaedah ini bukan hany memusnahkan sesetengah nutrien, malah tidak boleh menapis kandungan logam yang membahayakan kesihatan.  
Shaklee menggunakan kaedah ultratulen bergred farmaseutikal teknologi terkini untuk menghasilkan Omega Guard.
Ia dihasilkan melalui suatu proses penyulingan proprietari tiga molekul untuk mengekstrak asid lemak omega-3 yang paling tulen dan paling semulajadi sementara menyingkirkan bahan berbahaya seperti plumbum, merkuri, arsenik, kadmium, dioksin dan PCB ( polychlorinated biphenyl - merupakan bahan kimia industri yang sangat toksik )
Sumber : Panduan Nutrisi Shaklee
Untuk tempahan, klik link dibawah ini untuk terus ke wasap Dayang
http://pengedarshakleepapar.wasap.my
@
Boleh add ig Dayang : @u.shine.im.queen, banyak info tentang Shaklee di sana ya
Dayang
Kongsi bersama ilmu

Saturday, 4 November 2017

Promo Hujung Nov : Set Penjagaan Bayi Shaklee

November 04, 2017 0 Comments

Promo #shaklee untuk bulan November memang istimewa
.
Khas untuk bayi bayi comel tahu
.
Promo #setpenjagaanbayi ini didatangkan dengan 3item
.
Mandian, losyen dan minyak urutan bayi yang sudah tentu SELAMAT, SELESA dan di perbuat secara ORGANIK khas untuk keselesaan dan kebaikan bayi
.
Ibu ibu kan selalu pilih yang terbaik untuk anak anak mereka kan
.
Jadi tak salah memilih yang terbaik dan diyakini selamat
.
Tak gitu ibu ibu
.
Ooops!! lupa pula nak bagitahu
.
Dengan pembelian ini, ibu ibu dapat pula tuala microfiber dan beg sekali secara percuma!!
.
Bestnya jadi ibu ibu kan
.
Dayang
http://pengedarshakleepapar.wasap.my
#pengedarshakleepapar
#shakleeeffect
#shakleelovers
#setpenjagaanbayi
#PromoShakleeNov
#Titaniumfamily
#StarGazer
#FabUteam
#instaaddict
#blogger

Friday, 3 November 2017

Tips Miliki Kulit Yang Sihat

November 03, 2017 0 Comments

Setiap wanita ingin memiliki wajah yang berseri dan cantik
.
Agar tampak yakin berdepan dengan orang sekeliling
.
Begitulah juga Dayang
.
Ok ok...Apakata petang ini kita kongsi sedikit tips untuk miliki wajah mulus polos
.
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¡¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¡¤¤¤¤¤¤¤¤¤
.
1) Minum air putih 8gelas sehari
.
Kenapa kena minum air banyak? Sebab untuk menyahtoksin dari tubuh. Ini akan membantu usus sihat dan wajah juga berseri
.
2) Kerap cuci muka
.
Kulit yang tidak bersih akan memudahkan jerawat tumbuh. Cucilah sekurang-kurangnya 2kali sehari agar muka lebih lembab dan bebas kotoran
.
3) Tidur mencukupi
.
Pastikan tidur 6 ke 7 jam sehari untuk regenerate tenaga sepanjang hari. Kadang wajah kelihatan kusam dan mata kembang bila tidak cukup rehat. Maka timbullah eyebag atau mata panda
.
4) Jauhi rokok
.
1 batang rokok mampu melupuskan 50 - 100mg vitamin C dalam tubuh. Itu juga salah satu sebab kenapa kulit wajah kusam dan banyak kedut
.
5) Makan vitamin C
.
Ia membantu mencerahkan kulit, melambatkan penuaan dan menyekat pembentukkan pigmen; penyebab utama kejadian jeragat
.
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¡¤¤¤¤¤¤¤¤¤¡¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
.
Dayang syorkan Sustained Release Vita C Plus yang mengandungi bioflavonoid, yang mempunyai kemampuan
meningkatkan keberkesanan vitamin C dalam tubuh kita, melegakan inflamasi, menentang infeksi bakteria dan radikal bebas
.
Ingin oder atau info lanjut tentang SR Vita C Plus, boleh klik pada link wasap Dayang nie terus

http://pengedarshakleepapar.wasap.my

Dayang bantu sedaya upaya

Dayang
#pengedarshakleepapar
#shakleeeffect
#shakleelovers
#SustainedReleaseVitaCPlus
#PromoVivixNovember
#Freepostage
#5%bonus
#freemembershipshaklee
#jomjoinTeamDayang
#setawetmuda
#setkulitcantik
#setkecantikan
#AntiAging
#supplements
#Titaniumfamily
#StarGazer
#FabUteam
#instaaddict
#blogger

Alfalfa - Raja Segala Tumbuhan

November 03, 2017 0 Comments

Alfalfa Complex

Alfalfa merupakan pusat pengumpulan segala nutrien

Akar tunjangnya yang mengunjursedalam 6 meter ke bawah mampu menyerap nutrien dan mineral daripada tanah, manakala daunnya mengumpul klorogil yang banyak melalui proses fotosintesis

Alfalfa juga dikenali
sebagai “ Raja Segala Tumbuhan”.
Tumbuhan yang sangat kaya dengan pelbagai nutrisi

Ia membekalkan nutrisi yang mana
kebanyakannya tidak terdapat di dalam buah-buahan mahupun sayuran. Ia kaya dengan protin,asid amino, klorofil, serat 15 zat galian, 10 vitamin, 8 enzim dan fitokimia

Manfaat Utama Alfalfa

1. Mencuci hati, darah dan usus – Ini adalah makanan yang sangat beralkali yang bolehmengembalikan kenormalan badan yang berasid, menghilangkan toksin dari badan,membersihkan hati, kolon, darah dan mencantikkan kulit dan otot

2. Melawan alahan – Memperbaiki keadaan kulit dan hidung sensitif, kurap, bau badan danulat air (athlete's foot) dengan berkesan

3. Baik untuk perubahan patologi di dalam usus dan perut – Memperbaiki masalah saluranpenghadaman seperti kembung, hyperacidity, ulser gastrik, hepatitis dan sembelit

4. Menyingkirkan lemak dan kolestrol – Kajian klinikal terbukti bahawa penggunaan jangkapanjang daripada alfalfa akan menghapuskan lemak, mengurangkam kolestrol, mencegah
penyakit jantung, strok dan darah tinggi

Hanya alfalfa sahaja mengandungi saponin seperti span yang bertindak sebagai serat yang menyerap kolestrol

5. Melawan tumor – Memakan 30-50 tablet untuk mengalkalikan badan, dengan itumemperbaiki sel-sel kanser dan membuang tumor

6. Melegakan keletihan – Melegakan keletihan dan sebagai rawatan kepada kebanyakan
penyakit

7. Mencegah/merawat atritis – Melegakan sakit atritis dan kesakitan

Untuk keterangan lanjut, klik link di bawah ini untuk terus ke wasap Dayang

http://pengedarshakleepapar.wasap.my

Dayang bantu sedaya upaya

#pengedarshakleepapar
#shakleeeffect
#shakleelovers
#alfalfacomplex
#PromoVivixNov
#jomjoinTeamDayang
#StarGazer
#FabUteam
#Titaniumfamily
#instaaddict
#blogger

Promo Shaklee bulan Nov

November 03, 2017 0 Comments

PROMOSI HEBAT
.
Khas untuk peminat #vivix, bulan ni ada promo Twinpack
.
Sape yang dah lama nak rembat, maka elok la rembat bulan ni tau.
.
Sebab apa?
Sebab kalau beli bulan ni, korang akan dapat;

1. Keahlian PERCUMA (jimat RM68.90)
2. Less 5% ( jimat RM40.80)
3. Bonus Tunai (RM36.10)
4. Pos PERCUMA (jimat RM10.60)
.
Beli Vivix Twinpack Promo pertama anda hari ini, anda akan UNTUNG sehingga RM155 berbanding ahli shaklee yang lain!
.
Klik saja link dibawah ini....terus direct wasap Dayang
.
http://pengedarshakleepapar.wasap.my
.
Dayang
#pengedarshakleepapar
#shakleeeffect
#shakleelovers
#vivixlovers
#PromoVivixNovember
#Freepostage
#5%bonus
#freemembershipshaklee
#jomjoinTeamDayang
#setawetmuda
#setkulitcantik
#setkecantikan
#AntiAging
#supplements
#Titaniumfamily
#StarGazer
#FabUteam
#instaaddict
#blogger

Tuesday, 3 October 2017

JAMU MODEN ~ GLA Complex

October 03, 2017 0 Comments

Apakah kelebihannya kepada wanita??
.
☆ Herba tradisi yang dipercayai - Borage adalah herba kegemaran orang barat. Ianya merawat ulser, mengeluarkan virus, melegakan kelesuan, membersihkan kahak, meringankan kebas urat saraf dan meningkatkan stamina
.
☆ Mengawal selia estrogen dan testosteron - GLA membentuk prostaglandin untuk mengawal selia hormon lelaki dan wanita, memperbaiki simptom PMS seperti kesakitan, mood swing, retensi air dan sakit payudara
.
☆ Melambatkan menopaus - Memperbaiki keadaan menopaus seperti hot flashes, insomnia, ketidakhadaman, depresi. Pengambilan jangka panjang akan melambatkan penuaan, mengetatkan uterus, memberi tone kepada uterus untuk kulit lebih muda
.
.
.
GLA bukan sahaja untuk wanita
.
💖 Sebenarnya suplemen GLA asid linoleik yang sama penting seperti asid amini tidak boleh dihasilkan oleh tubuh manusia, ianya hanya diperolehi dari makanan
.
💖 Sangat penting untuk kanak kanak ( campurkan dalam makanan ), remaja, orang dewasa dan juga selepas menopaus dan andropause ( menopaus lelaki )
.
Dayang
#pengedarshakleepapar
http://pengedarshakleepapar.wasap.my

Monday, 2 October 2017

Hindari hidung tersumbat

October 02, 2017 0 Comments

Hai semua

Hari ini Dayang nak kongsi tips untuk HINDARI HIDUNG TERSUMBAT

1. Cuba ambil semangkuk air suam. Dekatkan muka kita dengan mangkuk tadi dan tutup bahagian atas kepala kita. Biarkan wap air tadi kena dekat dengan muka

Ini akan melancarkan aliran cecair dekat hidung dan senang nak keluarkan

2. Gosok secara perlahan lahan tulang pipi. Keadaan ini juga boleh membuka ruang hidung yang tersumbat

3. Minum banyak air masak tahu. Lagi banyak lagi memudahkan cairan di hidung cepat keluar

4. Telan 2biji Sustained Release Vita C Plus. Confirm esok pagi dah kering hingus dan tak sesak hidung lagi

Dan yang kerap Dayang amal, tinggikan sedikit kepala ketika tidur. Jadi, taklah rasa sesak nafas ketika baring

Sekarang ini pun Dayang tengah praktik semua tips di atas

Selamat mencuba semua

Dayang
Pengedar Shaklee Papar / Sabah
http://pengedarshakleepapar.wasap.my

Sunday, 1 October 2017

SET KEPERLUAN HARIAN

October 01, 2017 0 Comments

Masih ragu² vitamin apa yang perlu diambil setiap hari untuk kekal sihat dan bertenaga selalu??? 
.
Ni dia cadangan vitamin asas untuk diambil setiap hari..
.
💖 Sustained release Vitamin C

~ vitamin c semulajadi untuk kesihatan gigi,  gusi,  tulang, kolagen dan hampir kesemua elemen yang membentuk tubuh badan kita.
.
💖 Omega Guard

~ membekalkan spektrum luas tujuh asid lemak penting omega-3 bergred farmaseutikal dan dilengkapi dengan proses penyulingan proprietari molekul 3 peringkat.
.
💖 Vita-lea Iron Formula

~ membekalkan 28 vitamin penting dan mineral utama untuk menyokong kesihatan dan kesejahteraan optimum.
.
💖 B Complex

~ vitamin B memainkan peranan penting untuk fungsi tubuh kerana ia membantu menukar makanan kepada tenaga untuk sel² anda.
.
💖 ESP Mixed Soy Protein Isolate Powder

~ makanan lazat ysng kaya dengan kalsium dan protein .
~ protein soya membantu mengurangkan kolesterol.
.
.
Dayang
http://pengedarshakleepapar.wasap.my

Friday, 22 September 2017

Jamu Moden; Alfalfa Complex

September 22, 2017 0 Comments

Alfalfa merupakan pusat pengumpulan segala nutrien.

Akar tunjangnya yang mengunjur sedalam 6 meter ke bawah mampu menyerap nutrien dan mineral daripada tanah, manakala daunnya mengumpul klorogil yang banyak melalui proses fotosintesis.

Alfalfa juga dikenali sebagai “ Raja Segala Tumbuhan”.

Tumbuhan yang sangat kaya dengan pelbagai nutrisi. Ia membekalkan nutrisi yang mana kebanyakannya tidak terdapat di dalam buah-buahan mahupun sayuran.

Ia kaya dengan protin, asid amino, klorofil, serat 15 zat galian, 10 vitamin, 8 enzim dan fitokimia.

Jom kenali "Jamu Moden" yang dijamin kebaikan khasiatnya

Pesanan Dayang, hati hati memilih herba yang banyak di tepi jalan atau di jaja di toko toko ubat tanpa menilai ketulenan sesuatu produk tersebut

Dayang lebih syor yang ada kelulusan dari KKM

Beringat sebelum kena tahu

Dayang
Pengedar Shaklee Papar
http://pengedarshakleepapar.wasap.my
ig : u.shine.im.queen
blog : www.ushineimqueen.blogspot.com
fb : Dk Lehainie Ag Salleh
page : @believewithin

Thursday, 21 September 2017

Mengapa ESP; Kacang Soya berkualiti

September 21, 2017 0 Comments
Shaklee merupakan syarikat pertama yang mencipta makanan tambahan protin berasaskan kacang soya.
Hakikatnya, pengasingan protin yang pertama ini dicipta oleh Dr. Shaklee pada awal 70-an.
Di mana, kini banyak ujian klinikal telah membuktikan bahawa Dr Shaklee telah lama mengetahui protin soya adalah faktor utama dalam penjagaan kesihatan yang unggul.
Energizing Soy Protien ini diiktiraf seluruh dunia dengan mempunyai kajian klinikal yang sangat ekstensif dan komprehensif serta memiliki kualiti protin yang tinggi yang pernah dihasilkan.
Kacang soya yang digunakan oleh Shaklee hanya mengandungi “non-GMO” (non-Genetically Modified Organism) yang mana ia diproses pada kadar suhu yang rendah.
Tambahan pula, setiap 850g (satu tin Energizing Soy Protien) dihasilkan daripada 30kg kacang soya dan memberikan sumber tenaga segera dan boleh bertahan lama.
Energizing Soy Protien dari Shaklee ini merupakan satu-satunya produk di dalam pasaran yang menjamin penyediaan 9 asid amink penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh badan manusia. Ia turut diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral.
Sangat sesuai untuk semua peringkat umur – tua dan muda. Manakala, kandungan Indeks Glisemik (G.I.) yang rendah iaitu 39, menjadikan ia sangat sesuai juga kepada pengidap kencing manis.
Satu hidangan ESP Shaklee ini bersamaan dengan 2 kali ganda daging, 4 kali ganda telur, 12 kali ganda susu, rendah lemak, tiada kolestrol, tiada asid urik dan sangat mudah diserap oleh tubuh manusia.
Yang best ESP ini, sangat sesuai untuk mereka yang ingin menambah berat badan ideal dan juga ibu ibu hamil
Dayang
#pengedarshakleepapar
#setkehamilan
#setkesuburan
#shakleeeffect
#shakleelovers
#blogger
#instaaddict
#pureNclean

Wednesday, 20 September 2017

OSTEMATRIX; Usus sihat, wajah berseri

September 20, 2017 2 Comments
Semenjak setia dengan oste nie....memang proses pembuangan sangat lancar
bayangkan kalo dulu....kena tunggu 2 3 hari baru nak membuang....
berdendang perut cik kak cik abang ooi dengan toksik....kenyang2 parasit makin sihat dengan hasil tuaian dalam perut....ewah2 maha dahsyatnya ayaaaat....eeemmmmm
tulaaaa sebab....ada orang tue jerawat timbul sana cni, wajah kusam....semua tue kesan toksik tak keluar lagi....nak2 asyik merenyam nak makan itu ini....heheheh hantamlaaaa mak dara oi heheheh
soooooo ambiklaaaa oste B C yang comel lotey tue ek.....jangan bebel jer...makannya idok heheheh sendiri mw ingatlaaaa....yang sakit bukan orang lain....u tue yang merana sendiri heheheh
Dayang
#pengedarshakleepapar
#shakleeeffect

Tuesday, 19 September 2017

Asid Folik Shaklee - VITAMIN B COMPLEX

September 19, 2017 2 Comments
Hai semua
Mari kita kenali asid folik terbaik di dunia
Para saintis Shaklee telah mencipta asid folik secara semula jadi yang pertama di dunia dengan kadar keboleh serapan (bioavailability) yang sangat tinggi dan berkualiti.
Ini kerana, asid folik yang semula jadi tidak mudah untuk diserap oleh tubuh dan hamper 99% asid folik yang terdapat dalam pasaran bersifat sintetik.
B-Complex Shaklee mengandungi 8 komponen penting vitamin B, termasuklah 100% biotin dan asid folik.
Kesemua 8 komponen ini perlu ada pada vitamin B-komplex untuk mendapatkan keseimbangan dan keberkesanan yang sempurna.
Vitamin B adalah vitamin larut-air, sebarang lebihan tidak akan disimpan sebaliknya disingkirkan melalui
system percernaan.
Oleh itu, adalah sangat penting untuk kita mengambil vitamin B-komplexs setiap hari.
Manfaat Utama B-Komplex Shaklee
Menukar makanan kepada tenaga – bantu penghadaman, menukar lemak,
karbohidrat dan protin kepada tenaga dan sekaligus mengurangkan masalah
keletihan/kelesuan.
Melawan tekanan – memastikan kesihatan fungsi saraf, sekaligus meredakan sakit kepala, tekanan, kemurungan dan insomnia.
Membantu tumbesaran – menggalakkan tumbesaran yang sihat dan normal bagi bayi dan kanak-kanak. Membantu pembinaan DNA dan sel-sel baru serta mengurangkan risiko kecacatan otak atau tulang belakang.
Rambut beruban dan gugur – membaiki masalah kulit kepala, kelemumur,
rambut gugur, beruban dan mengekalkan kesihatan rambut.
Baik untuk mata – mengurangkan masalah keletihan mata, mencegah katarak, meningkatkan kualiti pengelihatan,perkasakan memori dan daya pemerhatian/fokus
Mencegah anemia – membantu pembentukan sel darah merah yang sihat dan antibody, merangsang sirkulasi darah dalam tubuh, merendahkan paras sistem untuk kesihatan kardiovaskular, merawat atau mencegah anemia, sakit kepala, pening, lemah semangat, keletihan, migraine, muntah-muntah, mabuk darat atau laut.
Meredakan senggugut – baik untuk masalah senggugut (PMS), meredakan
kerisauan, keresahan dan masalah penghadaman, terutamanya mereka yang mengambil ubat hormone dan ubat tahan sakit.
Mencegah perlcche – dikenali juda sebagai kerekahan mulut (mouth chilitis), mencegah jangkitan lidah (glossitis) dan nafas berbau.
Detoksifikasi – meredakan alahan
Dayang syorkan awal awal tahu....mana tahu ada yang mahu prepair awal kehamilan yeeaaay!!
Boleh cuba bitamin B untuk kesihatan diri dan bayi
Klik saja tahu link dekat bawah ini
http://pengedarshakleepapar.wasap.my


Dayang
#pengedarshakleepapar
#shakleekotakinabalu
#shakleeeffect
#shakleelovers
#vitaminBcomplex
#instaaddict
#blogger

Monday, 24 July 2017

Doa di akhir Syawal mulia

July 24, 2017 0 Comments

🎀📢🔴Doa Ku untuk keluarga dan sahabatku di penghujung Syawal🎀

Bismillahirahmannirrahim
Ya Allah Ya robulalamin.

1. Ya Allah jika di saat ini, ada keluarga dan sahabatku yang sakit, sembuhkanlah dia.  آمِيّنْ

2. Ya Allah jika di saat ini ada  keluarga dan sahabatku yang bermasalah, beri lah jalan keluar untuk dia.  آمِيّنْ

3. Ya Allah jika di saat ini ada keluarga dan sahabatku yang kesempitan rezeki, kau lapangkanlah rezekinya. آمِيّنْ

4. Ya Allah jika di saat ini ada keluarga dan sahabatku yang bermasalah diantara satu sama lain damaikan lah mereka.  آمِيّنْ

5. Ya Allah jika disaat ini ada keluarga dan sahabatku yang sesat duniawi, kurniakan Nur kepada dia.  آمِيّنْ

6. Ya Allah jika disaat ini ada keluarga dan sahabat ku yang lalai, kurniakan lah Hidayah Mu kepada dia.  آمِيّنْ

7. Ya Allah jika di saat ini ada keluarga dan sahabatku yang bersedih hati... kembalikan lah kecerian diwajahnya.  آمِيّنْ
 
8. Ya Allah jika disaat ini ada keluarga dan sahabat ku yang berada di persimpangan jalan yang  berliku, tunjukkan lah jalan yg diridhoi oleh Mu.

Berikan kami semua kesempatan untuk berjumpa kembali di Ramadhan tahun depan.

آمِيّنْ  آمِيّنْ  آمِيّنْ  يَا رَبَّ العَـــالَمِيْن

Saturday, 22 July 2017

GURU PEMBINA NEGARA BANGSA

July 22, 2017 3 Comments

Berguru kepalang ajar

Walau bukanlah cita cita sebenar sedari bangku sekolah, tapi Dayang terpanggil untuk menyandang jawatan ini selepas habis belajar

Jadi guru bukanlah suatu perkara yang susah, selagi ada ilmu didada, curahkan sahaja kepada mereka yang memerlukan agar menjadi ilmu yang bermanfaat

Yang menjadi persoalannya, mudahkan mendidik jiwa??

Sepanjang hampir 10 tahun penglibatan sebagai pendidik, banyak cabaran dan rintangan yang Dayang hadapi

Pernah satu ketika, Dayang ditempatkan untuk mengajar di salah satu Pusat Latihan dalam daerah Keningau, Sabah

Cabarannya, kena mengajar pelajar yang sebaya dengan kita, malah, ada yang lebih tua dari Dayang. Kira pangkat pakciklah

Bayangkan, masuk kelas tersebut, semuanya lelaki dan Dayang perlu mengajar mereka mengaji. Maka tiap pagi berbarislah mereka di sekeliling Dayang untuk tunggu giliran

Seram sejuk Dayang kalo nak tahu. Apa taknya, macam macam pertanyaan berkenaan pengalaman Dayang mengajar, mana lagi yang memasing bertanyakan status Dayang. Masa itu, masih muda belia lagi, dalam 28 rasanya

Tetapi pengalaman itu, Dayang jadikan sebagai cabaran diri untuk terus mendidik, mengajar dan menanamkan nilai menghormati guru kepada mereka

Alhamdulillah, kebanyakkan mereka adalah pegawai agama, tidak kurang juga sebagai guru, sama seperti Dayang

Syukur tidak terhingga

Moga ilmu yang pernah Dayang berikan dulu, jadi amalan mereka semua, dan biarlah mereka teruskan legasi murabbi kepada generasi akan datang

GURU PEMBINA NEGARA BANGSA

Friday, 23 June 2017

MEREKA YANG TIADA DI SISI

June 23, 2017 3 Comments

Assalamualaikum semua

Dikesempatan ini, Dayang nak ucapkan Selamat Menyambut Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir Batin yang bakal menjelma esok

Petang ini, sudah pasti para ahli Falak mula melihat anak bulan

Rumah pun sudah sedia untuk terima tetamu, tapi dalam keriuhan orang sekeliling nak membuat persiapan akhir, hati Dayang rasa sayu sangat

Sudah setahun mak pergi menyahut panggilan Ilahi, rawan rasa hati. Hari yang sama, suasana yang sama.


Kalo ada mak, kecoh rumah suruh bangun, gantung langsir, suruh potong ayam, sediakan pinggan mangkuk

Aduh!!....Dayang sebak sangat kenangkan semua itu

Apa taknya, saban tahun Dayanglah yang menemani mak selepas pemergian ayah. Saat mengenang pemergian ayah, airmata pula sudah tidak dapat ditahan

Allahu Akbar....Semoga doa kami adik beradik tawasul hingga ke sisi Allah agar arwah mak arwah ayah ditempatkan di samping orang mukmin sekelian

Dayang rindu mereka

SEBAYA KER SEBAYA???

June 23, 2017 1 Comments

Tahun nie, mahu sangat buat biskut raya bertin-tin

Tahun lalu tak larat sangat dek jaga mak kat hospital

Kali nie, esp + vitC boleh bantu bertenaga sepanjang hari

Harap-harap larat mahu cium bau butter dan coklat tatkala diadun rapi

Tapi, Alhamdulillah....anakanak buah datang membantu mengadun, membentuk, membakar biskut biskut yang dihajati

Untung kan kalo ada anak buah yang sebaya ngan kita

Eh? sebaya? hahahahahha penangan vivix lah nie

Wednesday, 21 June 2017

PENAFIAN

June 21, 2017 0 Comments

Penafian ini berkaitan blog/laman web milik saya yang berkisar tentang pemakanan organik dan produk Shaklee. Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan dan saya ingin pembaca tahu yang blog/laman web ini tak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara. Produk yang disebut dalam blog/laman web ini tidak boleh digunakan untuk tujuan diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

Maklumat dalam blog/laman web ini tidak boleh digunakan sebagai pengganti rawatan perubatan dan konsultasi doktor atau pakar pemakanan  mahupun dianggap sebagai preskipsi. Sesiapa yang percaya bahawa mereka mengalami sebarang jenis penyakit atau masalah kesihatan, sila berjumpa dengan doktor berkaitan untuk diagnosis dan rawatan susulan.

Memandangkan saya ada menyertakan testimonial pengguna produk yang disarankan, sila ambil perhatian bahawa kisah yang dikongsi oleh pengguna tidak pernah sesekali disarankan mahupun disahkan oleh pihak pembuatan produk berkenaan. Maklumat dalam blog/laman web ini bertujuan untuk berkongsi maklumat umum atau sumber pendidikan sahaja, bukan sebagai nasihat perubatan.

Tiada claims, guarantee, warranty atau assurance yang dijanjikan. Kisah yang disertakan bukan bermaksud untuk digunakan untuk diagnos atau rawatan penyakit, kecederaan atau dalam apa jua sekali pun menggantikan diagnosis dan rawatan perubatan. Maklumat yang terkandung dalam blog/laman web adalah sah untuk menyarankan penggunakan vitamin dan mineral untuk menjauhi sebarang ketidak-cukupkan vitamin dan mineral dalam badan. Penulis dan pengedar berkaitan tidak bertanggungjawab untuk sebarang misinterpretasi atau salah guna maklumat dalam blog/ laman web ini.

Sekiranya anda menghidap sebarang penyakit, sila dapatkan khidmat nasihat dari doktor dan pakar nutrisi/pemakanan anda.

AKHIRI RAMADAN DENGAN SEDEKAH DAN AMAL JARIAH

June 21, 2017 7 Comments

Malam ini 27ramadan, sekolah kami meraikan pelajar kurang berkemampuan dan yatim dalam majlis KASIH RAMADAN

Seramai 50 orang peserta telah dipilih bagi menyempurnakan majlis tersebut

Tiap tahun kami buat majlis nie. Iyalah, melihat mereka gembira dapat ampau raya dari mereka mereka yang budiman dan dermawan, sedikit sebanyak dapat menampung perbelanjaan raya mereka dengan keluarga

Seawal 7.30pagi, majlis TADARUS ALQURAN beramai ramai, dihadiri oleh semua pelajar sekolah, kemudian pada sebelah petangnya majlis Penyampaian Sumbangan kepada mereka yang terpilih tadi

Antara menu yang kami pilih adalah Nasi Briyani , ayam masak berempah, acar timun, isi ikan goreng sweet & sour dan sedikit juadah kuih muih untuk waktu berbuka nanti

Alhamdulillah, majlis berakhir selepas solat terawih beramai ramai di surah sekolah dan pelajar boleh bersurai dengan senang hati dan perut kenyang

Betapa gembiranya menyambut bulan ramadan almubarak dengan tawadu' dan tulus ikhlas....Allahu Akbar

Tuesday, 20 June 2017

PERTAMA KALI JATUH CINTA

June 20, 2017 4 Comments
Tawaran hebat dah nie
Hai semua...Assalamualaikum....

Mahu cerita nie tentang pengalaman Dayang dengan VIVIX

Tahun lalu....pergelangan kaki saya terseliuh....hahahah yang lucunya.....saya terseliuh ketika pakai selipar

Oh maigad!!! makai selipar pun boleh seliuh.....heheheh tulang makin slowly hilang kalsium kot heheheh

Huhuhu tiap kali solat...terasa sakit....tapi tak bengkak....sakit dari dalam....kolagen kurang juga nie huhuhu usia makin tuha kan maka semakin berkuranglah semua nutrien dalam badan kah kah kah

Bulan Dis 2016 giliran saya dapat VIVIX....1st attempted.....memang power giller rasa anggur muscadine nie....fuh!!! rasa bertuah sangat dapat rasa

Alhamdulillah....bulan Jan 2017....kaki dah tak sakit....lutut pun dah hilang denyut denyut.....yang gembiranya nak kabar nie kat uolls.....my senggugut dah tak da yeeeeeay.....

WHAT A HACK

Bestnyeeeee jumpa superduper VIVIX nie
eeeemmmmm nak tak pengalaman cam saya

Dayang
www.wasap.my/60103189844
Pengedar Shaklee Papar / Sabah

(Twinpek kalo nak share dengan saya ok saja)

Disclamer - *Produk ini tidak bertujuan untuk membuat diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit

KULIT KERING, RONA TIDAK SEKATA

June 20, 2017 0 Comments

Hai semua....Im back

Sebagai seorang guru, penampilan diri amat penting. Apalagi kalo kelas yang kita ajar itu, melibatkan pelajar sekolah menengah

Kulit Dayang jenis sawo matang, tak cerah tak gelap sedang sedang ranum saja ngeeee

Masalahnya kulit muka kusam dan rona kulit tidak sekata. Iyalah kata orang, usia menginjak ke angka 40an ini, kulit makin cantik, tapi Dayang masih punya kulit yang kurang menarik

Cubaan pertama Dayang, pakai krim yang  ada SPF. Masalahnya bila menjelang tengahari, krim itu bertompok tompok putih pula bila berpeluh. Sangat tidak cantik

Akhirnya Dayang cari solusi lain. Atas nasihat kawan, dia syorkan Vitamin C untuk rawat kulit dan bagi keseimbangan pada rona kulit

2bulan penggunaan, kulit kusam kelihatan makin mencerah dan sekata. Malah rasa moist jer

Bukan itu sahaja, jerawat pasir yang ada pun makin menghilang dengan cepat. gembiranya tidak terkata

Sambil sambil hadam 2biji, Dayang buat masker Vitamin C sebelum tidur malam. Keesokan harinya, kulit muka rasa tegang saja

Sekarang, Dayang tampak berkeyakinan dan kawan kawan sekerja pun mulai puji  dengan penampilan Dayang sekarang

Bagaimana anda selesaikan masalah kulit anda? Jom kongsi

Monday, 19 June 2017

#TipMagnetRezeki

June 19, 2017 7 Comments
Tanda kita mula bersyukur ialah kita mula berusaha
.
Ubah diri
Ubah hidup
Menjadi lebih baik daripada sebelumnya.
.
Bukannya tak buat apa-apa.
.
Dari tak zikir cuba belajar zikir
Dari tak solat sunat, tambah solat sunat
Dari takda harta, usaha tambah harta untuk kesenangan dunia akhirat.
.
Bukan tunggu
Bukan minta
Bukan hutang
Bukan tak buat apa-apa.
.

.
Usaha ubah diri kita sendiri.
.
Jadi lebih baik, bagus itu tanda dan niatkan kita bersyukur pada Allah.
.
Aku bersyukur ni sebab tu aku nak berubah. Pasang hajat macam tu nanti Allah bantu permudahkan.
.
Dayang
Sentiasa ingin mencari keredhaan Allah

Sunday, 18 June 2017

MINUMAN TERBAIK UNTUK KESIHATAN

June 18, 2017 5 Comments

Sesiapa yang tercari-cari minuman berkhasiat untuk jantung dan seterusnya yang boleh memberikan tenaga untuk aktiviti seharian tanpa terganggu dengan perut kosong yang belum sarapan??



Jom lihat apa yang saya boleh syorkan



ESP - Soy Protein Isolate Powder



*Merupakan sumber protein biologi yang lengkap berasaskan tumbuhan yang secara semulajadi rendah lemak, bebas kolestrol dan kaya dengan asid amino penting. 



Ia terbukti secara klinikal dapat mengekalkan tenaga berjam-jam lamanya 
 


Protein berasaskan tumbuhan berkualiti tinggi dengan kandungan 14gram Protein Soya dan 500mg Kalsium bagi setiap hidangan yang baik untuk kesihatan jantung
 


Membantu mengekalkan otot, memperbaiki tisu dan menjanakan fungsi enzim dan hormon yang teratur
 


Paras Glisemik indeks yang rendah dapat membantu mengekalkan gula dalam darah normal
 


Membantu menyokong sistem imun, mengekalkan tahap kolestrol normal dan menggalakkan kesihatan janting dan prostat



Vivix - Sirap Ajaib



Alamak kaki berlubang lepas pembedahan?
Apa nak buat nie?
................................................



Nak cerita nie, sorang kawan ngaduh, kaki mak dia berlubang selepas pembedahan akibat kencing manis.....Allahu Akbar......



kesian tengok gambar-gambar yang kaki mak dia, luka pembedahan masih belum kering
Saya ambil Vivix yang masih berbaki setengah kat dalam peti ais, terus bagi makcik tue satu sudu



Apa nie nak?? tanya dia.....Saya kata shaklee makcik, tapi dah setengah saya guna.....makcik gunalah dulu.....nanti saya beli lagi



Dalam 2minggu makcik tue ambik, kelmarin kawan tue cerita.....Bestnya Vivix nie.....sedap tue sedap, kaki mak dia dah kering....



Saya senyum dan kata, nak lagi tak?? Kawan tue senyum dan kata.....nanti dapat gaji dia nak satu....



Syukur, dapat bantu dan dapat gembirakan kawan.....Alhamdulillah rezeki tak pernah salah alamat



Anda nak?? 
Dayang
Pengedar Shaklee Papar / Sabah
010 318 9844

Saturday, 17 June 2017

KULIT KERING SEPANJANG BERPUASA

June 17, 2017 10 Comments
Hai Assalamualaikum semua
Nak cerita nie, tahulah sepanjang bulan ramadan nie, Dayang dapati kulit muka dan badan jadi kering sikit
Ada kemungkinan kerana kurang minum air dan juga kerana faktor cuaca yang panas pada waktu siang
Dayang punya kulit bukanlah jenis yang bermasalah. Cuma kekadang tue, kalo dah kurang minum air, confirm kulit kat lengan kering jer. Memandangkan sekolah tempat Dayang mengajar dekat dengan pantai, lagi lagilah terasa bahang laut tue. Rasa melengas bila dah balik rumah
SOLUSI AGAR TIDAK TERUS MENERUS DEHIDRASI KULIT
1. Oleh kerana kulit kering, sebelum ke kelas, Dayang apply losyen yang bersifat botani atau sumber semulajadi agar tidak dehidrasi teruk
2. Minum air lebih semasa berbuka dan sahur. Selalunya Dayang akan minum dalam 3gelas air putih dan elakkan minum air sejuk
3. Makan Vitamin C yang boleh membantu kulit Dayang agar Dapat terhindar dari dehidrasi pada waktu pagi. Ini membantu kulit Dayang supaya lembab dan segar sepanjang hari di sekolah
Antara amalan Dayang sepanjang berpuasa. Kadang itu, sempat lagi buat masker waktu malam selepas solat isyak. Bukan apa, nak comel kena jaga kulit kan supaya kita berkeyakinan nak mengajar. Tak lekang mata budak budak tengok kita depan kelas, iya dok?

Friday, 16 June 2017

MIND SET DALAM PERNIAGAAN

June 16, 2017 0 Comments
Mindset yang perlu ada kepada Founder/Leader/Stokis/Agent supaya matlamat lebih mudah dicapai bersama:
1. Yakin dan percaya kepada produk.
2. Niat untuk bantu pelanggan melalui produk tersebut.
3. Anggap team kita macam keluarga dan buang sifat dengki jauh-jauh. Fahami konsep kongsi rezeki.
4. Sentiasa ada perasaan nak maju dan belajar.
5. Fokus kepada kelebihan team dan bukan kelemahan mereka.
6. Belajar untuk SETIA dengan team.
7. Sentiasa kongsi ilmu untuk bantu team lain.
Sampai sekarang ini, Dayang masih belajar untuk set minda sedar untuk terus istiqamah dalam mencari ilmu dalam berniaga
Dengan ada teamgroup yang saling tolong menolong antara satu sama lain, kita akan sentiasa positif dalam meniti liku-liku perniagaan, walaupun dalam talian
Teruskan belajar ya

Thursday, 15 June 2017

PROTEIN BIOLOGI

June 15, 2017 6 Comments
Sesiapa yang tercari-cari minuman berkhasiat untuk jantung dan seterusnya yang boleh memberikan tenaga untuk aktiviti seharian tanpa terganggu dengan perut kosong yang belum sarapan

Dayang syorkan #Esp shaklee paling sesuai diambil. Berikut bagaimana Esp nie boleh bantu kehidupan harian anda

ESP - Soy Protein Isolate Powder

* Merupakan sumber protein biologi yang lengkap berasaskan tumbuhan yang secara semulajadi rendah lemak, bebas kolestrol dan kaya dengan asid amino penting.

Ia terbukti secara klinikal dapat mengekalkan tenaga berjam-jam lamanya

Protein berasaskan tumbuhan berkualiti tinggi dengan kandungan 14gram Protein Soya dan 500mg Kalsium bagi setiap hidangan yang baik untuk kesihatan jantung

Membantu mengekalkan otot, memperbaiki tisu dan menjanakan fungsi enzim dan hormon yang teratur

Paras Glisemik indeks yang rendah dapat membantu mengekalkan gula dalam darah normal

Membantu menyokong sistem imun, mengekalkan tahap kolestrol normal dan menggalakkan kesihatan janting dan prostat
Untuk keterangan lanjut, boleh hubungi Dayang pada no. tertera di bawah

Dayang
Pengedar Shaklee Papar / Sabah
010 318 9844

Disclaimer
* Produk-produk ini tidak bertujuan untuk membuat diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

Follow Us @u.shine.im.queen