SANTAI ILMU

semalam jenjalan ngan anak2 buah dan adik abang sampai ke malam

berikut sedikit travelog santai ilmu kami sepanjang rehlah semalam :-

1) Destinasi pertama - FOOK YUEN PUTATAN

kalau travel ngan anak2 nie....yang pastinya kena p makan dulu, kalau tak....tentunya lapar dan merengek sepanjang jalan....hehehehe

Fook Yuen restoran memang terkenal di bandar KK...memang ada beberapa cawangan yang saya pernah pergi, makanan memang sedap2 belaka...dari dim sumnya, wan tan ho hinggalah ke variety nasi campur lauk pauk yang boleh licin pinggan bila tengah lapar....dan dijamin halal kerana pengurus restoran ini adalah berketurunan chinese muslim....katanyalah.....buurrrrr alhamdulillah

2) MUZIUM SABAH

sebelum cuti sekolah ritu memang dah pergi....tapi nak pergi lagi sebab kali nie dengan baby wanie yang banyak tanya huhu

rata2 pengunjung yang datang semalam ke sini dari semenanjung....kita nie kalau travel ke negeri orang, tak sah kalau tak tengok sendiri budaya orang2 tempatan dan antarabangsa yang terdapat di tempat orang....macam kami travel dulu ke bandar Kuching....banyak tempat yang kami lawati....dan tak salah kan kalau kita rakyat tempatan berkunjung dan meneliti budaya warisan kita ....manataw ada yang tak tahu heheheh tak kenal maka tak cinta kan

3) IMAGO SHOPPING KOMPLEKS

"jom kita selfie sana" kata baby wanie
"ada apa sana nie sampai mw selfie"

eeeemmmmm patut beria2 nak p sini, rupanya pihak imago ada anjurkan sempena krismas satu taman tema berunsurkan FROZEN CASTLE.....ada princess elsa, santa claus, beruang besar....dan ada salji2 turun dari tingkat atas.....patutlaaaaa ramai sangat orang...

selesai sesi gambar2 ngn princess elsa, perut rasa lapar pula....ok jom

memula pegi KFC....selalu kalo beli KFC memang akan pilih set bucket....pakat makan ramai2 rebut2 tulang hahahaha

yang pentingnya.....semalam adalah hari outting saya dan keluarga ever.....setahun sekali.....kami susah nak outting begini....tapi bila bersama....memasing akan rasa rindu....dan kenangan pun tercipta untuk diingati....inshaAllah....

jom2.....telan C dulu.....jap g nak stimboat ala2 seoul seafood kat imago semalam (lalu jak pun huhuhu)

Comments

Popular Posts