Saturday, 24 December 2016

LAST SUNDAY 2016

December 24, 2016 0 Comments

Sejak hp buat hal.....saya tak dapat nak buat entry dalam blog...apa lagi uplod gambar

Susahlaaah cam nie huhuhu....tulah gatal sangat jejari nie...p ubah semua setting2 dalam hp....dah tue.....susah nak balik asal huhuhuhu sabarlah ceq huhuhu

Ujung2 minggu nie....apa lagi dah masa2 perayaan plak...confirm jalan raya sibuk dengan kereta kan......macam juga kalau hari raya....lagi sesak huhuhuhu la nie paling safe....stay in the house sambil2 selongkar resepi2 yang cun2 bujet dan simple

Pagi nie....seawal kul7.....saya dah sedia bahan2 nak buat kek batik crunchy ( kononlah crunchy sebab ada nestum ) sebab dah janji ngan c adik.....katanya buat sempena krismas nie........iyolah dik.....hakak buatlah nie dengan bersungguh2 comel hehehheheheh

Dah siap......refrigerated kejap ek....sambil2 adik bancuh kopi O kurang manis kurang kaw.....kang karang malam kang tak tido satu rumah.....apa kah kejadian huhuhuhuhu

Okok......dah sejuk nanti......kita ngap ramai2 ek......

Saturday, 17 December 2016

WAJAH SERIBU LANGKAH

December 17, 2016 0 Comments

Catur dan pengakap takkan pernah jauh dari saya

Di sekolah, saya lebih dikenali dengan guru Persatuan Pengakap dan pembimbing Kelab Catur....tambah lagi guru Unit Kebersihan.....bukan nak mencanang kerja yang makin bertambah.....tapi nak pastikan diri tue bersedia untuk lebih sihat dan aktif  untuk tahun 2017

Yelaaaaa.....tinggal kurang 2minggu lagi kita akan meninggalkan 2016.....naaaaaa na na.....jangan nak buat2 lupa ko.....jangan nak sedap2 jer makan, detox parasit kurang....dah tue.... cepat2 detox negatif2 yang boleh buat stres tue....heheheheh eh!!!! B C kan ada....syukuuuuuuur masih ada yang sayang

Harap2 tahun depan ada rezeki wakil negeri untuk catur.....dah 2tahun takda player yang boleh bawak nama sekolah ke peringkat tertinggi.....kena cari pembimbing kebangsaan kot baru bukan setakat negeri lagi.....kebangsaan teruuuuuus heheheheh mudah2an sepa tau kan.....

Dan juga mudah2an......kesihatan makin terjamin.....dah consume benda baru dan dah feel2 kesan yang baik.....inshaAllah tahun depan kita lebihkan usaha sambil kekal consume yang baik2 dari shaklee......eh!!! Consume shaklee ker selama nie???? Oooops!! Gotchaaaa

< ("!") >



Wednesday, 14 December 2016

KESIHATAN SEPANJANG HAYAT

December 14, 2016 0 Comments

apa yang pasti....saya mencari kesihatan saya yang hilang setahun yang lalu

tatkala saya usaha untuk berniaga bersama teman2 saya.....saya hampir lumpuh dek kepenatan yang melampau dan tulang belakang makin menghimpit saraf kaki kanan

berubat sana sini....dari berurut hinggalah ke pakar xray.....akhirnya atas nasihat kawan, saya amal suplemen oste 3botol, vit C dan B secara konsisten.....selain tue....kawan syorkan agar saya jumpa tabib cina.....

selama sakit, tidur malam kompom tak selesa....lebih banyak berjaga dari lena....kadang sampai 3malam asyik iring ke kanan kiri untuk cari keselesaan.....dari tilam empuk ke karpet bilik jadi tempat berulit mimpi....tapi takda mimpi langsung....sebab tak dapat tidur huhuhuhu

itulah kan....kesihatan itu amat penting dalam kehidupan.....anugerah Allah yang wajib dijaga untuk kelangsungan hidup dan beribadah

sepanjang tahun nie.....oste tidak pernah jauh dari saya.....belum habis sebotol, saya akan beli lagi dari kawan yang mula2 promo.....kalau dia sedang baca cerita saya nie.....saya berterima kasih sangat dengan konsultasi produk ajaib dari dia....hanya Allah dapat membalas jasa beliau....terima kasih....

tahun depan.....beberapa suplemen lain sudah saya topup.....nak cari pengalaman lain plak bersama dengan yang lain.....maknanya....kualiti kesihatan semakin baik dan semakin menuju kecemerlangan luar biasa.....terima kasih shaklee.....alhamdulillah

 


Sunday, 11 December 2016

SANTAI ILMU

December 11, 2016 0 Comments

semalam jenjalan ngan anak2 buah dan adik abang sampai ke malam

berikut sedikit travelog santai ilmu kami sepanjang rehlah semalam :-

1) Destinasi pertama - FOOK YUEN PUTATAN

kalau travel ngan anak2 nie....yang pastinya kena p makan dulu, kalau tak....tentunya lapar dan merengek sepanjang jalan....hehehehe

Fook Yuen restoran memang terkenal di bandar KK...memang ada beberapa cawangan yang saya pernah pergi, makanan memang sedap2 belaka...dari dim sumnya, wan tan ho hinggalah ke variety nasi campur lauk pauk yang boleh licin pinggan bila tengah lapar....dan dijamin halal kerana pengurus restoran ini adalah berketurunan chinese muslim....katanyalah.....buurrrrr alhamdulillah

2) MUZIUM SABAH

sebelum cuti sekolah ritu memang dah pergi....tapi nak pergi lagi sebab kali nie dengan baby wanie yang banyak tanya huhu

rata2 pengunjung yang datang semalam ke sini dari semenanjung....kita nie kalau travel ke negeri orang, tak sah kalau tak tengok sendiri budaya orang2 tempatan dan antarabangsa yang terdapat di tempat orang....macam kami travel dulu ke bandar Kuching....banyak tempat yang kami lawati....dan tak salah kan kalau kita rakyat tempatan berkunjung dan meneliti budaya warisan kita ....manataw ada yang tak tahu heheheh tak kenal maka tak cinta kan

3) IMAGO SHOPPING KOMPLEKS

"jom kita selfie sana" kata baby wanie
"ada apa sana nie sampai mw selfie"

eeeemmmmm patut beria2 nak p sini, rupanya pihak imago ada anjurkan sempena krismas satu taman tema berunsurkan FROZEN CASTLE.....ada princess elsa, santa claus, beruang besar....dan ada salji2 turun dari tingkat atas.....patutlaaaaa ramai sangat orang...

selesai sesi gambar2 ngn princess elsa, perut rasa lapar pula....ok jom

memula pegi KFC....selalu kalo beli KFC memang akan pilih set bucket....pakat makan ramai2 rebut2 tulang hahahaha

yang pentingnya.....semalam adalah hari outting saya dan keluarga ever.....setahun sekali.....kami susah nak outting begini....tapi bila bersama....memasing akan rasa rindu....dan kenangan pun tercipta untuk diingati....inshaAllah....

jom2.....telan C dulu.....jap g nak stimboat ala2 seoul seafood kat imago semalam (lalu jak pun huhuhu)

Friday, 9 December 2016

DONE

December 09, 2016 0 Comments

kerja sekolah siap, kain dah lipat, sarapan dah....saat untuk meluruskan mana2 bahagian tubuh yang sengal2

ini sajalah aktiviti indoor yang saya lakukan sambil meluangkan masa melukis dan mewarna bersama anak2 buah

sekurang2nya saya tidak menghabiskan cuti dengan sesuatu yang tidak berfaedah....kadang tue....kalau ada bahan2 lebih....pizza homemade pasti akan terhidang sebiji dua.....

atau bermain bersama anak2 bulus....citam, lombon, billy dan anak2....hilang juga boring dan stress seketika....alhamdulillah

semenjak tak boleh driving nie....masa cuti banyak dihabiskan di rumah...kekadang kalau hubby cuti....adalah juga jenjalan ke gaya street kat kk.....

takpalaaaa....tahun nie saya kena banyak berehat.....2017 saya akan cuba capai apa yang saya impikan selama nie....inshaAllah....doakan saya ek

tunggu dulu.....C, B dan oste.....sahabat sejati saya selamanya....akan menyusul alfalfa, esp dan vivix.....tak sabar nak dating ngan dorang2 nie heheheheh

Wednesday, 7 December 2016

KERJA RUMAH vs CUTI SEKOLAH

December 07, 2016 0 Comments

"dik....jom kita buat kerjarumah sama2" ajak saya pagi nie c baby wani

"jom babu dayang" sambut dia dengan gembira....terus siap2 buku apa nak dibawa masuk bilik saya dengan senyum lebar.....

baby saya nie....taat bila disuruh, lebih2 lagi kalo apa yang dia suka buat kita pun join sama.....sebenarnya kerjarumah dia tue satu buku latihan 80mukasurat yang mesti dihabiskan sebelum masuk tahun 1.....kesian juga tengok dya....tapi kalo tak mula dari sekarang....bila lagi....ini sebagai latihan dya menulis.....

sambil2 dya menulis.....saya suka selitkan perbualan agar dia tak jemu....tawlaaaa budak2....tak sampai 5minit....mulutnya yang becok dah mula main peranan....cerita pasal dia pegi tamulaaa.....pasal baby haikal tidurlaa.....nanti nak melukis mewarnalaaa....layaaaaaaan.....nampak sangat saraf2 otak dya sedang berhubung heheheh

ok baby wani....teruskan menulis ya....HU hutan HU hutang HU hukum HU huru??? huhuhuhu dari manalaaaa dya dapat tu perkataan

Tuesday, 6 December 2016

KULIT KERING

December 06, 2016 0 Comments

sepanjang rehlah ke kuching ritu, cuaca redup tapi wap panas sangat....mungkin kerana keadaan tanah kuching yang dikelilingi sungai Rajang.....terasa meruap sangat

kulit mengelupas, kering dan menimbulkan tona tak sekata pada kulit muka dan lengan huhuhu sangat sakit bila basah

balik sabah....oderan vit C dan oste dari kawan segera saya amik.....fuh!!! nasib sempat bervit dengan c C.....tak jugalaaa kena ngadap kengkawan ngan muka yang cam ular tukar kulit hehehhe

istimewanya C ni....dya bagi kulit moist, perbaiki sel2 yang kering tue dan bagi tona sekata balik....alhamdulillah....nak 3 minggu juga date ngan c C nie....

lepas nie....nak p mana2....C msti bawa, seiring pegang2 tangan ngan c B....alamak....jelesnya heheheh

Monday, 5 December 2016

KESIAN BABY

December 05, 2016 0 Comments

kira inilaaaa pertama kali setelah berbelas tahun tidak menjadi babysitter

jenuh juga layan karenah baby yang terbiasa dibadan huhuhuhu maw tw lenguh lengan pangku baby.....adoilaaaa mama haikal....janganlaaaa kasi asyik di badan jak ya.....susah kita bergerak huhu

baby haikal nie sensitif kulitnya....sekarang nie pun dia eczema....risau sangat sebab tak selesa....panas pedih dan gatal....gatal tue yang menyayat hati

disebabkan gatal....tido tak lena....pantang panas.....semalam makayah dya tak tentu tido....sebab baby haikal kejap2 menangis.....iyalaaaa baby lgi kan....lainlaaa kalau kita nie....tak tido p tengok tv heheheh

esok nak bawak p jumpa pakar kulit.....nak cari solusi.....

saya yang bukan mak dya pun rasa sedih tengok baby haikal nangis sebab gatal....sabar ya sayang.....acik dayang bantu sedaya upaya.....jangan nangis ya (sambil2 hayun dalam buaian...makayah dah p kerja huhuhu)

PERGI TAK KEMBALI

December 05, 2016 0 Comments

betapa alam dunia hanya satu persinggahan sementara sob sob 😭😭😭😭

baru tadi, saya mendapat berita dari seorang teman akan kehilangan 3 dari 4org anak2nya yang lemas berhampiran kawasan sawah padi

terkedu, sedih dan betapa saya tak dapat membayangkan bagaimana anak2 syurga tersebut pergi dengan sekelip mata

kematian tidak bole dijangka, apalagi ditangguh atau dipercepatkan

setiap kematian akan mencetuskan pelbagai spekulasi2 di mana manusia akan berfikir sejenak ; bila gilirannya kelak, di mana, bagaimana cara dan sebagainya

tak hairanlah bila menghadiri suatu pengkebumian, suasana majlis tersebut agak suram dan tenang, memasing menanam rasa sedih, pilu, perit akan suatu kehilangan yang ditanggung oleh ahli keluarga terdekat

lebih2 lagi jika kehilangan itu melibatkan anak2 kecil yang belum mengerti apa2

kematian juga tidak tertakluk kepada mereka yang sudah lanjut usia, bukan saja menurut jantina, bukan juga mengikut status kewangan; siapa saja dengan spontan bole sampai ajalnya bila2 masa.....no time limit

maka...kita yang masih hidup hanya perlu berdoa, bermunajat agar kematian kita biarlah dalam keadaan yang baik ; husnul khatimah, pengakhiran yang baik....mana taw selesai saja taip entry nie....ajal hakak sampai....innalillahi wa innailaihi rajiun.....AlFatihah 😐😐😐


December 05, 2016 0 Comments

harini nak siapkan kerja yang tertangguh dari minggu2 yang lalu

biasalaaaa....kalau suda cuti....mulaaaa bermalas2an dan bersenanglenang badan di katil....dah setahun suntuk mengerah tenaga untuk mengajar....sekali berkala rehat2laaaa dulu kan.....kan kan

sambil2 santai siapkan task, jangan lupa telan c B....agar mood makin releks dan selesa disamping blogwalking teman2 yang lain....

sempat jeling2 anak buah di buaian.....bestnyeeeee di"unggat2" (bahasa berunei yang bermaksud dihayun2)

kalaulaaaa bole kembali ke zaman tidur dalam buaian.....tak kesah pun tentang gst dan kerja yang sepanjang tahun tak siap huhuhuhu

dilayaaaaan angan2 😂😂😂😂

Saturday, 3 December 2016

PROSES PEMBUANGAN LANCAR

December 03, 2016 0 Comments

semenjak setia dengan oste nie....memang proses pembuangan sangat lancar

bayangkan kalo dulu....kena tunggu 2 3 hari baru nak membuang....

berdendang perut cik kak cik abang ooi dengan toksik....kenyang2 parasit makin sihat dengan hasil tuaian dalam perut....ewah2 maha dahsyatnya ayaaaat....eeemmmmm

tulaaaa sebab....ada orang tue jerawat timbul sana cni, wajah kusam....semua tue kesan toksik tak keluar lagi....nak2 asyik merenyam nak makan itu ini....heheheh hantamlaaaa mak dara oi heheheh

soooooo ambiklaaaa oste B C yang comel lotey tue ek.....jangan bebel jer...makannya idok heheheh sendiri mw ingatlaaaa....yang sakit bukan orang lain....u tue yang merana sendiri heheheh

POSITIVE POSITIVE POSITIVE

December 03, 2016 0 Comments

"believe what ur within can do, dont compress everything that express by ur mind"

benda yang keluar dari jiwa saya saat mahu solat subuh, yangmana sesuatu perlu saya buat tanpa menunggu disuruh hatta sesuatu itu sudah ada jalannya

kenapa harus menunggu??? peluang sudah banyak ada dihadapan...hanya saya sahaja yang perlu melangkah lebih drastik sambil mempertimbangkan risiko yang akan saya lalui kelak

tak perlu terlalu idealistik, dramatik....hanya memikirkan realistik dari pengalaman dan fakta yang ada dalam mr google...."kopipasta", olahan ayat dan perincian harus dititikberatkan agar tidak berjanggah....bagi kredit untuk mereka yang layak

saya mampu mengubah cara hidup saya...."being positive positive positive" memang sudah plugin dalam diri dan minda....stay focus my soul...u can do this....

Wednesday, 30 November 2016

BILA SIHAT......

November 30, 2016 0 Comments

biasa saya nie kalo sihat....semua benda nak makan...carving something la macam2 benda yang tak ada kat depan mata tapi kat dalam tv tu banyak huhuhuhu

musim2 cuti nie....aktiviti depan tv memang jadi kebiasaan saya dan suami....heheheh....inilaaaaah masa yang terbaik bilamana kami dapat berdua2 di rumah sambil menonton rancangan kegemaran....drama melayu huhuhu

cakap pasal sihat....teringin nak makan sup isi ikan dan ulam2an.....atau sup ayam dengan shitakee mushroom dan sambal belacan huhuhuhu

napalaaaa keinginan2 ini hadir tatkala hujan turun dan malam sedang melabuhkan tirai uhuhuhu malas pun bertandang.....uwaaaaaaaa

Sunday, 27 November 2016

RINDU BERTANDANG LAGI

November 27, 2016 0 Comments

betapa saya merindui saat ini.....walaupun waktu ini memasing menahan lapar tatkala enjoy dengan bola masuk ke parit.....

Allahu Akbar......andai masa boleh diundur kembali.....akan saya rakam detik2 bersama arwah bonda dan abang2 sekelian......

saat menulis entry ini.....airmata menitis tanpa rasa malu.......saya merindui kalian semua.....

gelak tawa kalian buat saya saaaaaaaaangat dihargai.....tidak susah rupanya jadi puteri tunggal di cc mereka.....

"rindu bertandang lagi....dihati
pada musim2 bersamamu
rasa kasih dan rindu
ajaibnya.....usia" ~hattan~

Saturday, 26 November 2016

SAYA SUKA MAKAN

November 26, 2016 0 Comments

usai dari majlis perkahwinan kat kampung hubby...singgah pasar beaufort dan beli laaaa buah2 import untuk makan2 di rumah

pear, anggur hitam dan merah serta limau mandarin atau orang tempatan panggil logkam (betulkan saya kalau saya silap) heeheh

bila sampai kereta....tengok budak makan snek....adidi.....terasa plak tekak nak mengunyah sesuatu semasa dalam perjalanan balik ke papar....hubby keluar p cari plak

da cuti2 nie....macam2 nak makan....dan sepinggan salad buah campur mayonis saya prepare tuk makan malam nie....letak dalam freeze dlo...biar sejuk2 sedaaaaap gittew heheh

eeemmmmmm nampaknya....baju2 kat wardrobe tu kena tukar saiz la pulak kn....da makin sendat huhuhuhu hubby.....jom shopping heheheheh

Friday, 25 November 2016

MEMBESAR SEBAGAI JOHAN

November 25, 2016 0 Comments

tengok gambar di bawah.....adakah saya semakin

* comel
* menarik
* sihat
* bersinar2

penangan B dan C laini....tiap pagi...tak boleh tidak mesti telan dua nie....sebelum amik sarapan....pastu....kat sekolah kompom mulut tak berhenti nak mengunyah makanan...hehehehhe itulaaaa penangan dorang dua tue....

buat kerja pun fokus....emosi tak juga garang2 heheheh lagi satu tenaga booster yang sangat luar biasa....tak letih seperti sebelum pengambilan B dan C shaklee

eeeemmmmmm sepa kata B dan C tu hanya untuk selera makan dan dapat kulit cantik??? haaaaaa....meh sini kita borak2 tentang khasiat "luarbiasa mereka" ....tak salah kan kongsi heheheh sebab....saya suka berkongsi ilmu...jom2!!!

Thursday, 24 November 2016

REZEKI TENGAH MALAM

November 24, 2016 0 Comments

Alhamdulillah....walaupun sedikit....sekurang2nya ada yang tertarik dengan apa yang kita buat.....syukur

rupanya berkat kesabaran, rezeki mulai mengintai2 walau sudah larut malam....

melihat hubby tidur dengan lena, saya memanjatkan kesyukuran punya hubby yang sentiasa menyokong apa yang saya buat selama nie....

dari barangan aksesori wanita, makanan dan sekarang produk kesihatan....hubby tidak putus2 memberi dorongan dan semangat agar terus usaha.....

nampaknya.....impian nak pegi berjalan2 lagi tue kena direalisasikan, agar bole bagi impak yang besar agar terus berusaha lebih gigih lagi untuk promo dan berniaga....malu??? tolak tepi dulu yer....hehehheh

Tuesday, 22 November 2016

KETAWA vs MENANGIS

November 22, 2016 0 Comments
ini anak buah saya....Awang Ku Haiqal Naim...tapi bukan ini yang saya nak cerita hehehe sekadar gambar hiasan
pagi nie saya bangun dengan wajah terketawa dan termenangis hahahahha

cuba bayangkan....saat bangun pagi, melihat suami anda berubah menjadi "kerusi" yang sarat dengan longgokan kain hahahahhaha 

begini ceritanya, semalam setelah berhabiz "berlawatan" ke muzium ( seperti yang saya cerita dalam page fb )....dengan sisa2 penat saya terus menyiapkan kerja di pejabat ( nasib awal2 da makan B C ) habis keja tepat pukul9pm alhamdulillah

balik umah, makan, gosok gigi heheh dan terus lepak2 ngan hubby kat katil hehehe lagi

terbangun tepat kul4....tanpa tersengaja saya melihat suami di sebelah....berselimut??? jarang nampak hubby nie berselimut kecuali cuaca hujan semalaman dan memang sejuk...eeeemmmm saya pun sentuh belakang dia sambil pejam mata....memang saya amal begitu tiap kali bangun pagi....tapi napa KERAS??? YA ALLAH...NAPA NI??? dengan terkejut tue saya buka mata dan raba apa sebenarnya yang saya pegang 

rupa2nya malam tadi suami tidur dekat dinding dan saya dekat dengan longgokan kain tepi atas kerusi....serentak dengan itu saya paling ke belakang...terasa ada orang bergerak.....

YA ALLAH....syukur....saya masih bernafas harini....saya ketawa dan menangis serentak....suami terpinga2...."haper ke hal bini aku nie" mungkin dalam hati dia....huhuhuhuhu 

Monday, 21 November 2016

INDAHNYA UKHUWAH BILA BERTEMU DAN BERPISAH KERANA ALLAH

November 21, 2016 0 Comments

arini lawatan ke Muzium Negeri dan Aquarium UMS....walau da pernah pergi berkali2 tapi kalini saya ditemani anak2 didik saya

da janji dengan mereka, kena tunaikan pula....walau lambakkan kerja masih belum selesai di sisi lappy...takpa, tahun nie jer bawak mereka jenjalan....da nanty tahun depan mereka da dengan guru kelas yang lain plak...

menatap wajah mereka satu persatu menghadirkan idea untuk menulis....2016 sangat banyak kenangan dengan mereka....

indahnya ukhuwah itu bila bertemu dan berpisah kerana Allah....terima kasih anak2 kerana menerima saya sebagai gurumu sepanjang tahun

Saturday, 19 November 2016

KERETA SORONG NENEK

November 19, 2016 0 Comments

kisah tentang seorang nenek yang menjaja makanan di tepi laut sambil menyorong kereta kayu....

lakonan Fauziah Nawi selalu membuatkan saya menangis...dari drama pondok buruk ke sorotan drama yang lain....akan ada titis airmata di pipi....betapa saya merindui arwah mak...wajah mereka serupa....dari tutur kata, lenggok badan...seakan saya melihat mak sedang berlakon....

napalaaaa emosi sering menewaskan saya di ujung2 minggu nie huhuhuhuhuhu

Friday, 18 November 2016

HARGAI KESIHATAN

November 18, 2016 1 Comments

saya dan hubby suka travel, melihat pemandangan2 di tempat yang dilawati buat jiwa tenang apalagi berkongsi pengalaman tersebut dengan orang yang tersayang...cheeeewah!!

alhamdulillah....sepanjang perjalanan ke bumi Kenyalang sedikit sebanyak mencabar fizikal saya yang baru baik dari pengalaman ngeri tahun lalu....seronoknyeeeee bila kesihatan kali nie sangat memberangsangkan berbanding lawatan ke kL februari lalu...apa taknya...jalan baru 10meter....berhenti 15minit...sakit belakanglaaa katakan....kaki pun lenguh....dengan laluan2 masjid india dan chow kit yang sarat dengan manusia dan kereta

tapi kali nie.....sakan menjejaki bandar Kuching tanpa rasa penat terlampau dan muka hubby puas....heheheh pertama kali katanya jejak kaki ke negeri orang

eeemmmm semalam hubby tetiba tanya...." tahun depan negeri mana plak kita jejak??" ewah2 hubby...bukan main semangat nampak....kenalaaaa wife dia nie stok oste 2 botol lagi tuk kekal aktif

rasa2 tahun depan p mana kita ek...eeeemmmmm

Sunday, 13 November 2016

Detoks ooooh detoks

November 13, 2016 0 Comments

sedar tak sedar....kalender 2016 dah nak sampai ke penghujung.....iyala bz dgn tugas hakiki.....tak sangka masih boleh bertahan dan bernafas seperti biasa...alhamdulillah

sebenarnye nak cer sal detox nie.....tawlaaaaa supermoon punya phenomenon kan sekang nie.....eh??? pesal plak masuk pasal supermoon nie??? hah!!! cni cik adik cik kak....nak habaq sat noh

simptom2 SUPERMOON DELIGHT nie sebenarnya saya pun alami....ada tak rasa cmni

♡ rasa nak makan yang manis2

♡ rasa senak perut...cam penuh jer sdgkn td ptg mkn ckit (masalah penghadaman yg kronik)

♡ selalu moody dan stress

♡ blur sepanjang masa (hat ni saya ngaku mmg kdg2 apa yg nk dsmpaikn ngn org...hilang kelaut huhu)

♡ masalah kulit gatal2

♡ insomnia dll

soooo apa kaitan dengan detoks??? naaah.....tulaaaah pentingnya tahu simptom2 nie supaya beringat2....apa menu kita seharian.....berkhasiat ker??? berminyak??? lebih masin dari biasa??? kalau semua tersenarai.....kena cek balik....ada tak simptom2 cam di atas kat diri kita huhuhuhu

KUCING vs KUCHING

November 13, 2016 0 Comments

pertama kali menjejakkan kaki ke bumi SARAWAK sedikit sebanyak menjadikan "destinasi cinta" kami kedua selepas bandaraya KUALA LUMPUR

semalam hubby tanya.....tahun depan nak pegi mana.....waaaah!!! makin terjebak si sayang nie nak berjalan2 ke negeri lain kot heheheh

MELAKA @ LANGKAWI???

itu destinasi yang seterusnya.....kalo ikut bajet....memang dalam negara jer....xlalu nak pegi luar2 hambatan banyak cerita2 xbaik dalam berita sekang nie

iyalah....beringat sebelum terlambat...malang tak berbau....baiklaaaah enjoy dalam negeri @ negara dulu kan kan....heheheh

napa ek nak detoks

November 13, 2016 0 Comments

ramai orang tak sedar tentang pentingnya detoks....dan ramai juga yang buat detoks nie sebagai keperluan harian mereka

detoks nak cantik
detoks nak sihat

memang itulah kehendak detoks nie...SIHAT CANTIK

sihat dalaman....cantik luaran

nanti kita cerita lagi ya tentang detoks....nak rite paper exam dulu......nak kejar mood yang tengah membara nie heheheheh

Follow Us @u.shine.im.queen