Saturday, 17 February 2018

REZEKI CHINESE NEW YEAR : PESAKIT KOLESTROL REMBAT FULLSET

February 17, 2018 0 Comments

Salam semua....hai!!
.
.
Baru sebentar tadi ada kawan yang bertanya tentang suplemen yang sesuai untuk kolestrol
.
.
Kawan nie, baru 38tahun...telah berkahwin dan punya seorang cahayamata
.
.
Dia kata, sudah lama mencari cari suplemen yang sesuai...dan dia pun memulakan cerita
.
.
Lepas beranak, badan makin membesar tanpa terkawal....sebelum ini badan sedang sedang saja
.
.
Tak besar sangat
.
.
Akibat selera makan yang tidak dikawal dengan baik, akhirnya makin naik berat
.
.
Dan kerap rasa mengah....akhir akhir ini, dia rasa sakit pada dada kiri....Mula mula ingatkan angin, maka dibiarkan sahaja
.
.
Sehinggalah suatu hari, dia pitam kerana sesak nafas dan terasa seperti ada sesuatu yang sedang menghimpit dadanya
.
.
Rupa rupanya tekanan darah naik dan bila diperiksa darah, kandungan kolestrol tinggi
.
.
Terkejut yang amat!!
.
.
Hari ini, baru tergerak hati dia nak kontek Dayang setelah sekian lama berusaha melawan sakit
.
.
Dayang cadangkan Omega Guard untuk singkirkan lemak jahat pada kandungan darah
.
.
Kemudian, COQ-Trol untuk kurangkan kadar tekanan darah tinggi beliau, Garlic untuk nyahtoksin dalam darah
.
.
Vivix pula untuk bagi dia kesihatan menyeluruh, kerana dalam vivix ada POLIFENOL yang mampu meningkatkan kesihatan ke peringkat selular melawan penyakit
.
.
Alhamdulillah, akhirnya dia setuju untuk ambil semua suplemen yang Dayang cadangkan
.
.
Allahu Akbar, gembiranya....betul betul rezeki Chinese New Year
.
.
Dayang 010 318 9844
http://pengedarshakleepapar.wasap.my

Wednesday, 14 February 2018

MANFAAT SR VITA C PLUS

February 14, 2018 1 Comments

APA KELEBIHAN DAN MANFAAT SR VITAC PLUS???

.

.

♥ Membantu merangsang pembentukan kolagen

.

♥ Membantu mencegah gusi berdarah, lebam kulit, kulit kering, ruam dan kulit kasar

.

♥ Memulihkan luka dengan cepat

.

♥ Meningkatkan sistem imunisasi badan

.

♥ Mengurangkan selsema

.

♥ Mengurangkan kolestrol dalam badan

.

♥ Membantu melawan sel-sel kanser

.

♥ Memperbaiki insomnia dan stress

.

Best kan....kan

.

Sebotol ada 180biji, boleh tahan hingga 3 4 bulan....

.

Lagi satu, PROMO bulan Februari nie, beli Collagen Powder 4kotak + 1botol vit C dapat 10% diskaun

.

Kombinasi keduanya memberikan khasiat yang paling POWER tau !!!

.

Dayang
Pengedar Shaklee Papar / Sabah
www.wasap.my/60103189844

Monday, 12 February 2018

KENAPA PERLU PILIH SR VITA C PLUS SHAKLEE

February 12, 2018 3 Comments

Kelebihan SR Vita C Plus #shaklee
.
.
1) Ia diekstrak dari kanji jagung, yang mana ia amat sesuai bagi mereka yang ada kurang selesa terhadap limau
.
.
2) Ia dihasilkan supaya molekulnya sama seperti yang terdapat dalam buah citrus secara semulajadi
.
.
3) Ia mengandungi bahan semulajadi seperti bioflavonoid, hesperidin dan serbuk rose hips untuk meningkatkan keberkesanan fungsi vit C
.
.
4) Sistem pelepasannya 1 1/2 buah oren bagi setiap jam untuk selama 5jam yang mana tidak terdapat pada vit C yang lain
.
.
Istimewanya, vit C shaklee larut-air yang tidak kekal selamanya dalam tubuh manusia. Ia akan mudah dikumuh melalui air kencing kita
.
.
Serta, ia mampu meningkatkan keberkesanan Vit C dalam tubuh kita, melegakan inflamasi, menentang infeksi bakteria dan radikal bebas
.
.
Nak cuba?? boleh sahaja
.
.
Dayang 010 318 9844
#pengedarshakleepapar
#shakleeeffect
#shakleelovers
#vivixlover
#SustainedReleaseVitaCPlus
#PromoVitaCFebruari
#COLLAGENPOWDER
#instaaddict
#blogger

Saturday, 3 February 2018

OSTEOPOROSIS DAN OSTEOPENIA; Perlu kalsium ker idok?

February 03, 2018 0 Comments

"Tak payah lah makan suplemen kalsium bagai. Dah minum susu, dalam makanan pun ada kalsium, cukuplah."
.
"Makan kalsium banyak-banyak kang, kalau tulang terlebih macam mana?"
.
Hehehe tergelak Dayang fikir balik?
.
Adik kakak, kalau orang lelaki tue tak kisah sangat. Tapi, kita yang perempuan nie, suka atau tidak kepadatan tulang kita akan berkurang bila umur semakin meingkat.
.
Walaupun tak pernah pregnant dan menyusu bayi, kita kehilangan kalsium setiap bulan ketika didatangi haid. Kalau yang pernah hamil, dan sambung menyusu, lagi cepatlah banyak lompong dalam tulang, jika tak cukup pengambilan kalsium magnesium harian.
.
Kalsium ni sejenis zat mineral. Bila kalsium di dalam darah kita berkurangan, ada satu "mineral jahat" akan berlumba-lumba menguasai darah kita, iaitu plumbum (lead). Selepas beberapa minggu dalam bloodstream, plumbum akan deposit masuk ke dalam tulang, dan akan kekal di situ selama-lamanya. Haaa ngeri tak? 😆
.
Ini bukan Dayang reka-reka, boleh tanya doktor atau nutritionist anda.
.
Boleh google juga, apa risiko jika plumbum banyak dalam badan kita.
.
.
Selain itu, kita akan mula terdedah pada #Osteopenia. Satu keadaan di mana kepadatan tulang kita berkurang daripada normal, tapi belum sampai tahap Osteoporosis. Tulang dah sedikit lemah, tapi takdelah senang nak patah kalau terjatuh.
.
#Osteoporosis tue tulang dah sangat lemah, anytime senang patah. Biasanya Osteopenia atau Osteoporosis nie, wanita umur 50-an yang kena.
.
Takutkan? Tahu tahu sajalah Dayang juga bakal sampai ke usia 40, kena juga jaga makan dan amal gaya hidup sihat
.
Bukan tak boleh makan sedap. Makan kena ingat ingat jugalah bukan nak melantak sesuka hati
.
Dah sakit baru terkapar kapar cari penawar
.
MENCEGAH LEBIH BAIK DARI
MENGUBATI                       
.
Tak gittew 😆
.
Dayang
Suka bila belajar dengan Leader, banyak info

Thursday, 1 February 2018

PERBEZAAN VITAMIN C SHAKLEE DENGAN YANG SEDIA ADA

February 01, 2018 0 Comments

" Sains pembebasan berterusan secara semulajadi " vitamin C telah direka oleh Shaklee
.
.
Setiap tablet vitamin C mengandungi 7.5 hidangan sebiji buah termasuk kulitnya ( 500mg ) dan pembebasan 1.5 vitamin C buah tersebut ke dalam tubuh kita setiap jam
.
.
Ujian klinikal telah membuktikan vitamin C di dalam 2 tablet vitamin Shaklee ( di dalam jurang masa 5 jam ) mampu kekal di dalam plasma darah kita selama 24jam
.
.
Setiap tablet mengandungi 120mg bioflavonoid ( 25% dari bioflavonoid, diekstrak dari kulit buah ) yang juga dikenali sebagai Vitamin C Complex
.
.
Ia mempunyai kemampuan meningkatkan keberkesanan vitamin C di dalam tubuh kita, melegakan inflamasi, menentang infeksi bakteria dan radikal bebas
.
.
Itu sebabnya, kenapa Dayang memilih #SustainedReleaseVitaCPlus #shaklee sebagai makanan tambahan Dayang sepanjang hari
.
.
Banyak manfaat yang boleh Kita dapati tahu dari vitamin C ini
.
.
Nak cuba?
.
.
Dayang 010 318 9844
#pengedarshakleepapar
#perumahankuala
#pantaimanispapar

Monday, 29 January 2018

EMOSI BERUBAH, KENA MAKAN VITAMIN

January 29, 2018 0 Comments

Hambatan kerja yang banyak dan bertindan, kadang boleh buat emosi berubah
.
.
Hari ini, oleh kerana henfon semalam offdata dan Dayang tidur awal, gotong royong yang diadakan awal pagi tadi tidak Dayang ketahui
.
.
Akibatnya, kelam kabut jadinya
.
.
Dengan tudung yang tak mahu kemas
.
.
Nak marah pun ditahan tahan
.
.
Akhirnya Dayang mengamuk bila pelajar perempuan lambat buat kerja huhuhu
.
.
Nasiblah masih boleh kawal
.
.
Sabar saja lah
.
.
Dayang
Nak kena telan vitamin lagi nie

Saturday, 27 January 2018

Masalah Jeragat Hilang dengan Vit C Shaklee

January 27, 2018 0 Comments

Tahun lalu, kawan Dayang alami perubahan kulit muka mendadak akibat tersalah pilih produk kosmetik
.
Kulitnya timbul jeragat, kusam, mengelupas dan yang parahnya, gatal hinggakan bengkak
.
Seminggu dia cuti kerja pergi pakar kulit
.
Kesian tengok dia, Dayang terus cadangkan ambil #SustainedReleaseVitaCPlus
.
Kebetulan memang dia tercari cari vitamin untuk kulit, dia terus ambil sebotol
.
Setelah 7hari pengambilan vit C secara konsisten, kulit muka gatal beransur hilang
.
Dia katalah kat Dayang, dia telan 2biji pagi dan 2biji malam untuk kesan optima
.
Specialnya vit C ini, ia mudah larut - air dan akan hilang terus dari badan
.
Ini memudahkan proses nyahtoksin dan radikal bebas keluar cepat dan menjadi healing proses segera
.
Alhamdulillah, 6bulan consume vit C, wajahnya makin cerah dan jeragat wash away sekaligus menjadikan beliau sihat dan cergas
.
Tiada lagi kukit gerutu dan kali ini, dia oder lagi sebagai penambah imun tubuh yang makin berusia
.
Dayang suka sangat, syukur alhamdulillah
.
Dayang 010 318 9844
#pengedarshakleepapar
http://pengedarshakleepapar.wasap.my

Friday, 26 January 2018

Bagaimana Mengawal Aliran Kewangan Agar Tidak POKAI di Tengah Bulan?

January 26, 2018 0 Comments

Dulu emak Dayang selalu pesan, jika baru gaji, kena biarkan duit bermalam dalam bank, esok pagi baru ambil
.
.
Itu amalan yang Dayang cuba buat sampai sekarang, memang berhasil, duit tidak cepat aliran keluar
.
.
Tapi itu mungkin kerana cara Dayang sendiri kot
.
.
Okey, jom kongsi bagaimana Dayang kawal aliran keluar masuk kewangan sepanjang hari setiap bulan
.
.
Ini cara Dayang saja, terpulang pada anda untuk ikut atau jika ada cara lain lagi, kongsi dalam komen ek
.
.
1) TULIS BAJET PERBELANJAAN
.
Tiap bulan, Dayang akan tulis setiap bajet perbelanjaan agar dapat peruntukkan wang sebelum gaji. Kenapa kena tulis? Agar tidak terlebih belanja benda yang tak patut 😆
.
.
2) ASINGKAN UNTUK SIMPANAN
.
Ini juga penting. Selalunya, Dayang akan asingkan 30% daripada gaji untuk simpanan, 40% lagi untuk keperluan harian dan selebihnya 30% untuk kecemasan
.
.
3) TIDAK BERBELANJA MELEBIHI GAJI
.
Berbelanja melebihi gaji akan membuatkan kita terhutang. Berhati hatilah ketika window shopping, ketika travel atau sedang mengadakan sebarang majlis
.
Cuba minimalkan masa window shopping tersebut dengan hal hal yang lebih berfaedah seperti menghadiri kursus pengendalian kewangan atau biznes
.
Sekurang kurangnya kita tahu kemana perginya duit kita sepanjang bulan
.
.
Dan kurangkan kadar POKAI sebelum tengah bulan, betul tak betul?
.
.
Dayang
Suka belanja mengikut keperluan

Follow Us @u.shine.im.queen